Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu kultuuri elutööpreemia kandidaat on laulja ja helilooja Tõnis Mägi (2018-12-13 06:53:18)


Tartu Linnavalitsus esitas Eesti Vabariigi kultuuri elutööpreemia kandidaadiks laulja ja helilooja Tõnis Mäe, kultuuri aastapreemia kandidaatideks Raul Oreškini, Ivar Põllu ja Maarja Männi Tartu Uuest Teatrist ja spordi aastapreemia kandidaadiks veemotosportlase Stefan Arandi.


Kultuuri elutööpreemia kandidaadiks esitas Tartu linn pikaajalise ja väljapaistva loomingulise tegevuse eest armastatud laulja ja helilooja Tõnis Mäe. Tõnis Mäe looming ja esitused on salvestatud 17-le plaadile, tema tuntuimat laulu "Koit" on nimetatud ajastu hümniks.
Tõnis Mäge on tunnustatud Valgetähe IV klassi teenetemärgiga ja Riigivapi III klassi teenetemärgiga, 2005. aastal pälvis ta Eesti muusikaauhindade jagamisel elutööauhinna. Tõnis Mägi on Tartu medali kavaler aastast 2011.

Kultuuri aastapreemia kandidaatideks esitati Tartu Uue Teatri juht Raul Oreškin, loovjuht Ivar Põllu ja produtsent Maarja Mänd teatri eduka juubelihooaja läbiviimise eest.
Tartu Uus Teater tähistas 2018. aastal oma kümnendat tegevusaastat suurejooneliselt ja sündmusterohkelt. Korraldati ühisrahastuskampaania Lai tn 37 asuva teatrimaja väljaostmiseks Tartu Uuele Teatrile. Mitmeid preemiaid ja nominatsioone pälvis teatrisarja "Sajandi lugu" raames sündinud Tartu Uue Teatri ja Von Krahli Teatri lavastus "BB ilmub öösel" ning eelmise suve üks suurejoonelisemaid ja vaadatumaid lavastusi oli Narvas etendunud "Kremli ööbikud".

Eesti Vabariigi spordi aastapreemia kandidaadiks esitatud Stefan Arandi on kahekordne maailma- ja kahekordne Euroopa meister. Rahvusvaheline Veemoto Liit valis Tartu sportlase 2018. aasta kokkuvõttes maailma parimaks nooreks veemotosportlaseks. Maailma parima tiitli pälvis noor sportlane juba teist aastat järjest.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.