Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustas pindalatoetuste väljamaksmist (2006-12-18 16:41:49)


Reedel, 15. detsembril alustas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) ühtse pindalatoetuse ja põllukultuuride kasvatamise toetuse välja maksmist. Kuna toetusi finantseeritakse erinevatest allikatest, võib toetus laekuda taotlejatele mitmes jaos.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul on makse teostamine tehniliselt keerukas ning võtab pisut aega. “Tahame taotlejatele võimalikult kiiresti toetuse välja maksta ja kuna toetusi finantseeritakse erinevatest allikatest, võib see taotlejani jõuda mitmes jaos,” ütles Noorkõiv. Ta lisas, et kindlasti makstakse nii ühtne pindalatoetus kui ka põllukultuuri kasvatamise täiendav otsetoetus neile taotlejatele, kel pole sel ega varasematel aastatel probleeme toetustingimuste rikkumistega, selle aasta jooksul välja.

Ühtne pindalatoetus makstakse taotlejatele välja 18. ja 19. detsembril. Põllukultuuri kasvatamise toetuse esimesed maksed tegi PRIA juba reedel, kuid paljud taotlejad ei pruukinud saada kätte tervet toetussummat. Neile taotlejatele makstakse toetussumma välja 51. ja 52. nädala jooksul.

PRIA määras tänavu 18 014 ühtse pindalatoetuse taotlejale 482 miljonit krooni toetust. Kokku määrati ühtset pindalatoetust ligi 730 tuhande hektari eest. See ei ole siiski veel lõplik, sest 517 taotleja puhul pikendas PRIA taotluste menetlustähtaega. Nende taotlejate puhul on PRIA tuvastanud erinevuse 2004. ja/või 2005. aastal taotletud ning tegelikult kasutuses olnud toetusõiguslike pindade vahel ning neil taotlejail vajavad toetusõiguslik pind ja väljamakstava toetuse suurus veel korrigeerimist.

Põllumajanduskultuuri täiendavat otsetoetust taotles tänavu 6978 põllumeest, kellele määrati kokku ligi 310 tuhande hektari eest 257,2 miljonit krooni toetust. Menetlustähtaega pikendas PRIA 226 taotlejal.

Toetuse saajate nimekirjad on nähtavad PRIA kodulehel: www.pria.ee.


Allikas: PRIA 18.12.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.