Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 12.11.2018 (2018-11-13 09:13:01)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist ja 38 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati 78 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 408 väärtegu.

Piirilt väljastati 17 sisenemiskeeldu, registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine ja Eestist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

9. novembril teatati, et Pirital Hõbekuuse teel toimus 33- ja 22-aastase mehe vahel konflikt.

9. novembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel löödi 26-aastast meest.

9. novembril teatati, et Mustamäel Kadaka teel löödi 29-aastast naist.

9. novembril teatati, et Nõmmel Põdra tänaval asuvas korteris lõi 38-aastane mees oma abikaasat, 42-aastast naist.

9. novembril teatati, et Nõmmel Randvere teel löödi 18-aastast naist.

10. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel lõi 34-aastane mees 46-aastast meest. Politseinikud pidasid 34-aastase mehe kinni.

10. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Vasara tänaval asuvas kortermajas lõi 47-aastane mees 46-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

11. novembril teatati, et Kesklinnas Kollase tänaval asuvas korteris lõi 29-aastane mees 31-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

11. novembril teatati, et Kesklinnas Väike-Karja tänaval lõi tundmatu mees 27- ja 26-aastast meest.

11 .novembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees oma endist abikaasat, 33-aastast naist.

11. novembril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuvas korteris lõi 59-aastane mees oma ema, 87-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

10. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Valgevase tänaval asuvast keldrist varastati golfivarustus. Esialgne kahju on kuni 2000 eurot.

10. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Niine tänaval varastati seisnud sõidukist ehitustööriistad. Esialgne kahju on 1550 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
9. novembril teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval asuvas korteris lõi 57-aastane mees 62-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine

11. novembri öösel teatati politseile, et Tartus Turu tänaval ähvardati 21-aastast meest relvataolise esemega. Teatele reageerinud politseipatrull pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe, kelle juurest leiti ka osadeks võetud stardipüstol. Politsei toimetas mehe ühes relvaga politseiuurija juurde. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud ning täpsemad üksikasjad selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Asja rikkumine ja hävitamine

7. novembri öösel kella 3 ajal teatati häirekeskusele, et Tartus Veeriku tänaval põleb garaažiboks, milles erinevad mootorsõidukid ja muu motovarustus. Päästetöötajad kustutasid tulekahju ning põlengu tekkepõhjuseid ja juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Juhtum piiril

9. novembril avastas Mehikoorma mootorpaaditoimkond Lämmijärvest Meerapalu kandist mitu vette lastud ebaseaduslikku nakkevõrgujada. Piirivalvurid eemaldasid järvest nakkevõrgud ning toimetasid võrgud keskkonnainspektsioonile üleandmiseks kaldale.

9. novembril kella 23 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Läti numbrimärgiga Daf veokit, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Eesti seaduse vastu eksinud veokijuht ühes keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

11. novembril kella 2 paiku kontrollisid piiriametnikud Luhamaa piiripunktis Venemaa numbrimärgiga Toyota maasturit, kust avastasid kumminuia, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti juhilt ära, talle koostati väärteoprotokoll ja seejärel lubati mehel oma sõitu jätkata.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. novembri õhtul tõukas 22-aastane mees Tapa vallas rongis oma endist elukaaslast, 23-aastast naist, kes tundis valu.

9. novembril teatati, et Rakveres Kastani puiesteel asuvas parklas löödi 18-aastast noormeest.

10. novembril teatati, et Rakveres F.R. Kreutzwaldi tänaval asuvas meelelahutusasutuses tungis võõras naine kallale 24-aatasele naisele.

11. novembril teatati politseile kaklusest Rakvere linnas F.R. Kreutzwaldi tänaval asuvas meelelahutusasutuses, kus sai viga 23-aastane mees.

Vargus

9. novembril teatati, et Väike-Maarja vallas Varangu külas tungiti sisse talu kõrvalhoonesse, varastati jalgratas ja tööriistad ning lõhuti ATV süütelukk. Kahju kokku on 1950 eurot.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

10. novembril teatati, et Narvas Mõisa tänaval asuva meelelahutusasutuse juures toimus kahe mehe vahel kaklus.

Kehalised väärkohtlemised

9. novembril teatati, et Jõhvi linnas Rakvere tänaval tungis 30-aastasele naisele kallale võõras naisterahvas.

9. novembril teatati, et Kohtla-Järve linnas Uuel tänaval asuvas korteris tungis 35-aastasele naisele kallale tema 31-aastane elukaaslane.

9. novembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Altserva tänaval asuvas korteris tungis 29-aastasele naisele kallale tema 30-aastane abikaasa.

10. novembril teatati, et Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 19-aastast neiut võõras mees. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 41-aastase mehe.

10. novembril teatati peretülist Narvas Kosmonaudi tänaval asuvas korteris, kus alkoholijoobes 37-aastasele naisele tungis kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 44-aastase alkoholijoobes mehe kahtlustatavana kinni.

10. novembril teatati, et Narvas Võidu prospektil asuvas meelelahutusasutuses tungis võõras naine kallale 20-aastasele naisele.

10. novembril teatati, et Narvas Võidu prospektil asuvas meelelahutusasutuses tungiti kallale 31-aastasele mehele.

11. novembril teatati, et Püssi linnas Raudtee tänaval tungiti kallale 14-aastasele noormehele.

11. novembril teatati, et Narvas Sepa tänaval asuvas korteris tungis 38-aastasele naisele tungis kallale tema poiss-sõber. Politsei pidas 23-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

11. novembril teatati, et Sillamäe linnas Kesk tänaval asuvas meelelahutusasutuses tungis 30-aastasele mehele kallale tema kolleeg. Kiirabi osutas mehele esmaabi.

11. novembril teatati, et Narvas Tähe tänaval lõi 26-aastast meest tema vend. Politsei pidas 24-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

9. novembril teatati, et Kiviõli linnas Keskpuiesteel asuvas korteris ähvardas 45-aastast naist tapmisega tema abikaasa. Politsei pidas 44-aastase alkoholijoobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

11. novembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Sõpruse tänaval asuvast aiamajast varastati erinevaid tööriistu, käru, veepump ja muid esemeid. Kahju on 254 eurot.

Omastamine

10. novembril teatati, et Narvas Haigla tänaval omastati tahvelarvuti. Kahju on 500 eurot.

Süütamine

10. novembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Altserva tänaval süütas 44-aastane mees trepikojas prahi ja korteri ukse. Päästjad evakueerisid korterist viis inimest. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

9. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1979. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid võltsitud Šveitsi Konföderatsiooni ja Vene Föderatsiooni piiriületuse templi jäljendid. Mehele määrati rahaline karistus ning ta lubati Eestisse.

9. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 2000. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja mees saadeti tagasi Venemaale.

9. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1958. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta neli päeva. Isikule määrati rahatrahv ning ta lahkus Venemaale.

10. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1980. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanik, kes juhtis Kasahstani registreerimismärgiga sõiduautot Volkswagen. Piirivalvurid tuvastasid, et sõiduki identifitseerimistähised olid manipuleeritud. Mehele määrati rahaline karistus ning tal lubati lahkuda Vene Föderatsiooni.

11. novembril saabus Nava-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1995. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis Eesti Vabariigis registreeritud sõiduautot Toyota. Mees esitas kontrolliks võltsitud kütuseteavituse. Alustati kriminaalmenetlust.

11. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1971. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta seitse päeva. Naisele määrati rahatrahv ning ta lahkus Venemaale.

11. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1964. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja mees saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

11. novembril sai politsei teate, et Paides Kanarbiku teel lõi 48-aastane mees oma 44-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Vargus

11. novembril sai politsei teate, et Kohila vallas on uste lahtikangutamise teel tungitud sisse kõrvalhoonesse, kust on varastatud erinevaid tööriistu. Vargusega tekitatud varaline kahju on esialgsel hinnangul ligi 2000 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

 

Liiklusinfo 12.11.2018


Edastame ööpäeva jooksul laekunud teabe liiklusõnnetuste, ärandatud ja leitud sõidukite kohta.

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 1 narko- ja 22 alkoholi tarvitamistunnustega mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

12.11.2018 kella 08.23 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Peetri tn 6 juures, kus 63-aastane mees kaldus sõiduautoga Škoda Octavia vastassuuna vööndisse ja põrkas kokku seal liikunud sõiduautoga Volkswagen Multivan, mida juhtis 37-aastane mees. Mõlemad juhid toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12.11.2018 kella 13.44 ajal toimus liiklusõnnetus Kohtla-Järvel Järveküla tee 70 juures, kus 54- aastane mees pidurdas tagant otsasõidu vältimiseks bussiga Mercedes-Benz Sprinter ning bussis kukkus reisija, 49-aastane naine. Reisija toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse.

12.11.2018 kella 16.15 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Saue linnas Tule ja Segu tänava ristmikul, kus 18-aastane mees ületas sõiduteed selleks mitte ettenähtud kohas ja sai löögi sõiduautolt Citroen Jumper, mida juhtis 57-aastane mees. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

12.11.2018 kella 16.24 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Näituse 36 juures, kus 58-aastane mees sõitis sõiduautoga BMW 520I otsa ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale, 30-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

12.11.2018 kella 16.53 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Ehitajate tee 7 juures, kus 77-aastane mees sõitis sõiduautoga Mercedes-Benz C250 otsa ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale, 27-aastasele mehele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Ärandatud sõidukid

nr

Politseiasutus

sõiduki mark

sõiduki värv

reg-nr

väljalaske aasta

1

Lääne prefektuur

Opel Vivaro

must

058TKP

2003

Pimedus, külmakraadid ja sademed muudavad liiklejate elu raskeks. Politsei palub, et sõidukiomanikud vahetaksid esimesel võimalusel suverehvid talviste vastu ning vaataksid üle, kas sõiduki kojamehed ja tuled on seisukorras, mis lubab lume ja pimeduse vastu täisvõimsusel võidelda. Ka autojuht on jalakäija, seega peab iga liikleja küljes rippuma vähemalt üks helkur.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusuudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.