Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Õppimine otse loodusest (2006-12-15 06:51:14)


13. detsembril käisid mitme organisatsiooni loodushariduse edendajad Murastes arutamas loodava Muraste looduskooliga seonduvat. Eesmärgiks oli täpsustada lähteülesannet viie esimese loodusõppeprogrammi väljatöötamiseks Muraste piirkonna looduslike võimaluste baasil. Programmid peavad valmima varakevadeks ning siis
tuleb neid ka katsetada, seejärel tutvustada lasteaia- ja kooliõpetajatele. Esimeste prooviprogrammide koostamisel on põhirõhk suunatud lasteaia- ja algklasside lastele.

See oli Murastes juba teine laiema osalejateringiga ettevõtmine loodushariduslike tegevuste kavandamisel. Esimene samalaadne toimus 1. detsembril Lehola lasteaias keskkonnahariduse keskuses.

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) tegevjuht Jüri-Ott Salm: "See, millise hakkamisega on paljud ideele kaasa aitamas, on algatusele suureks toeks ja näitab, kuivõrd oodatud ja vajalik on loodushariduse  edendamine. Kui neid võimalusi juurde ei looda, siis jääb järjest vähemaks ka neid, kellel on võimalus looduse käekäigust kogemusi-teadmisi saada. Loodust tunnetamata ei teki ka teadmist tema olemasolust - keda pole olemas, seda ei teata ka hoida."

Val Rajasaar MTÜ Studio Viridis Loodusharidusest:" Loodusharidusega  tegelevaid tugikeskusi on Tallinnas vähe ning Harju maakonnas puuduvad need hoopiski. Seni, kuni pealinna lähikonnas veel loodust leidub, on nende võimaluste kasutamine loodushariduse väliõppeks ning selliste kohtade arendamine ja tugevdamine hädavajalik."

Kohtumistel osalejad olid Tabasalu Ühisgümnaasiumist, Rannamõisa lasteaiast, Keskkonnaministeeriumi loodushariduse büroost, Tartu Keskkonnaharidusekeskusest, Lehola Keskkonnaharidusekeskusest, SA Archimedesest, MTÜ Studio Viridis Loodusharidusest, ELFist, Eesti Loodusmuuseumist.

Muraste loodusõppe programmid koostatakse plaaniga toetada loomisel olevat Muraste looduskooli. MTÜ Studio Viridis Loodusharidus on koostöös ELFiga algatanud piirkonnas loodushariduslikeks tegevusteks ettevalmistused eratoetaja Ahti Heinla abil.

Ühtlasi on oodatud ettepanekud ja kaastööd nendelt, kes tunnevad jõudu ja jaksu Muraste kandi  loodushariduslike tegevuste edendamiseks ning kelle poole senini pole veel ELFi ja MTÜ Studio Viridis poolt pöördutud.

Täpsem teave: http://www.elfond.ee/teemad/teised_teemad/loodusharidus/cat-464.

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 14.12.2006 pressiteade. 

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.