Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pööripäev ligineb, talv tuleb (2006-12-14 07:42:32)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 13. detsembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Nädala algus tõi kaasa mõningase õhutemperatuurilanguse, Kagu-Eestis sadas kohati lörtsi ja lund. Lähiajal on ilm küllaltki heitlik. Neljapäeval ja eriti reedel toob üle Põhja-Skandinaavia itta kihutav tsüklon meile tormise ilma koos soojalainega. Neljapäeva jooksul tugevneb edelatuul kuni 18 m/s, reedel on saartel ja rannikul oodata läänetuule iile kuni 25 m/s. Ilm on pilves ja vihmane, reede päeval pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Neljapäeva öösel tuleb sooja 1...6 kraadi, õhtuks tõuseb temperatuur +6...+10 kraadini, reedel on ööpäevaringselt +7...+9 kraadi, kuid kohati pole välistatud ka 10...11 soojakraadi. Nädalavahetusel tuul nõrgeneb, puhudes edelast ja läänest laupäeval veel 12-16, pühapäeval aga 3-8, öösel puhanguti 12 m/s. Ilm on muutlikult pilves, hooti sajab vihma, pühapäeval sisemaal ka lörtsi. Laupäeval on sooja 2...8, pühapäeval 0...5 kraadi. Esmaspäevast kolmapäevani puhuvad mõõdukad loode- ja põhjatuuled 2-7 m/s. Öine õhutemperatuur on sisemaal valdavalt miinuspoolel, rannikul nulli ringis. Päevasel ajal jääb õhutemperatuur sisemaal pisut alla nulli, rannikul ja saartel püsivad vähesed plusskraadid. Kõige sajusem on esmaspäev, tuleb peamiselt lörtsi ja lund.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +1...+2 kraadist Ida-Eestis +5 kraadini saartel, mis on normist 5-6 kraadi soojem. Sademeid on oodata 30-40 mm, seda on umbes 3 korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.


Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.