Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmajaam hoiatab tormi eest (2006-12-14 07:40:44)


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) teatel algab 14. detsembril Eestis tugev torm, mis toob kaasa merevee kriitilise tõusu kogu rannikumeres. Neljapäeva õhtul tugevneb edelatuul Eestis 15-20 meetrini sekundis. Merel ja rannikul ulatuvad tuuleiilid 25-28 meetrini sekundis. Sellise tugevusega torm kestab reede pärastlõunani. Tormis võivad murduda suured oksad ja nõrgemad puud, teatas EMHI valvesünoptik. Järjestikuste sügistormide tagajärjel on veeseis kõrge terves Läänemeres, millest tingituna toob saabuv edelatorm endaga kaasa meretaseme kriitilise tõusu kogu Eesti rannikumeres. Veetase hakkab tõusma juba neljapäeva hommikupoolikul ja saavutab maksimumi kesköö paiku ning sellele järgnevatel tundidel.

 

Sellise maruilmaga võib sarnaselt jaanuarikuuga kaasneda mere tungimine üle kallaste. Usutavasti oli pisut vähem kui aasta tagasi meid sakutanud jaanuaritorm piisavalt tõsine, et sellega kaasnenud pahandustest õppust võtta. Ähvardava tulvavee kõrval tasub arvestada ka tuule jõudu ja visadust. Et ei peaks näiteks kas või lenduläinud ehitusmaterjali teisest linna otsast või naaberkülast otsima minema. Samuti pole paha taas ka patareide varud üle vaadata ning tikkudele hea kuiv koht leida.


Allikas: www.meiemaa.ee.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.