Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus avati tuntud põllumajandusteadlase Theodor Pooli mälestusbüst (2006-12-12 15:18:57)


Teisipäeval, 12.detsembril kell 14.00 avas põllumajandusminister Ester Tuiksoo Pärnu Kuninga tänava Põhikoolis tuntud eesti ühiskonnategelase ja põllumajandusteadlase Theodor Pooli mälestusbüsti.

“Autoriteetse ühiskonnategelase ja põllumajandusteadlase Theodor Pooli teened on jätnud Eestimaa ajalukku olulise jälje”, rääkis põllumajandusminister Ester Tuiksoo mälestusbüsti avamisel. “Selliseid inimesi vajab Eestimaa põllumajandus praegu ja ka tulevikus. Peame uhkusega meeles Theodor Pooli elutööd, mida jääb osaliselt tulevastele põlvedele meenutama täna avatav mälestusmärk”, lisas minister.

Laialdaste kogemustega silmapaistev agronoom Theodor Pool on olnud Pärnu maavanem, Eesti Asutava Kogu liige, Riigikogu kolme esimese koosseisu liige ja nelja valitsuskabineti põllutööminister. Lisaks kõigele sellele kujundas ta isalt päritud Piistaoja talu silmapaistvaks katsemajandiks.

Theodor Pooli mõtted on aktuaalsed ka kaasajal. Üha enam räägitakse sellest, et põllumajandusalaste teadusuuringute tulemused peavad olema rakendatavad siin ja täna ning edaspidi niisuguste majanduslike võimaluste juures nagu meie põllumeestele on jõukohane.

Pärnu Kuninga tänava Põhikooli direktriss Urve Krause sõnul on kooli vilistlase Theodor Pooli mälestusmärgi avamine silmapaistev sündmus. “Meie jaoks on olulise tähendusega jäädvustada oma kooli tuntud ja teenekaid lõpetajaid”, ütles Urve Karuse.

Theodor Pooli mälestusbüsti autor on kunstnik Mare Mikkof ning selle valmimise juures oli ka tuntud põllumajandusteadlase tütar Malle Pool.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 12.12.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.