Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tutvustatakse eesti toiduretsepte (2006-12-12 14:09:10)

Eesti toidu konverents kutsub reedel, 15. detsembril Tartusse mitusada toitlustusala tegijat üle riigi, et esitleda Eesti Toidu arengukava 2006. aasta tegevusi: tarbijauuringuid, retseptiarenduse projektide tulemusi, retseptikogusid ja Eesti toidu kaarte.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on arengukava Eesti Toit esimese aasta tulemused head – käivitatud on hulk projekte erinevatele sihtgruppidele, inimesed on hakanud enam teadvustama tervisliku toitumise probleeme, toiduainetööstuse tähtsust meie majandusele. “Üheks oluliseks suunaks on olnud retseptiarendus, mille üheks kinnituseks on ka 15. detsembril toimuv konverents,” selgitab Tuiksoo.

Uudisprojektina esitletakse ministeeriumi tellimusel valminud trükisooja “Eesti toidu kokaraamatut”, mis koondab pooleaastase arendustööga välja töötatud retsepte ning on mõeldud just toitlustusettevõtjatele.

“Raamatusse on kogutud ja välja mõeldud 100 sellist Eesti toidu retsepti, mis veel ei ole, aga võiksid olla laiemalt söögikohtades levinud,” selgitas kokaraamatu kirjastanud ja konverentsi korraldava turundusagentuuri La Pub projektijuht Mereli Kivi. Arendustööd juhtis peakokk Ahto Kikas Ülikooli Kohvikust, kes on konverentsi lõunamenüü koostanud raamatus avaldatud toiduretseptidest.

Konverentsil tulevad tutvustamisele ka mitmed juba varem avalikustatud regionaalse retseptiarenduse projektid, samuti MTÜ Eesti Maaturism koostatud kaardid Eesti toidu tootjatest ja pakkujatest ning Konjunktuuriinstituudi uuring tarbijate eelistustest. Imre Sooäär räägib moodsa Eesti köögi võimalusest.

Arengukava “Eesti toit” koostati Põllumajandusministeeriumi poolt eelmisel aastal eesmärgiga tuua tähelepanu alla kohalikust toorainest kohalikel meetoditel toitude valmistamine ja pakkumine, aidata tõsta Eesti toidu konkurentsivõimet nii kodu- kui välismaal. Arengukava on koostatud aastateks 2006-2008 ning selle elluviimiseks on riigieelarvest eraldatud 40 miljonit krooni.

Eesti toidu konverents toimub 15. detsembril kell 11.00-16.00 Tartus, Eesti Maaülikooli aulas Kreutzwaldi 64. Konverentsile on oodatud kõik toitlustusega tegelevad organisatsioonid ja ettevõtted. Konverentsile saab registreeruda ja kavaga tutvuda aadressil www.lapub.ee/konverents ning osalemine on tasuta.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.12.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.