Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuni 5. oktoobrini saab esitada ettepanekuid keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskavale (2018-09-25 00:21:32)

Keskkonnaministeeriumi koordineerimisel valmis aastateks 2019-2022 keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskava tööversioon, millele saavad kõik huvilised tagasisidet anda kuni 5. oktoobrini. Tegevuskava eesmärgiks on tõsta elanike keskkonnateadlikkust ja edendada süsteemset keskkonnaharidust.

Kuigi keskkonnateadlikkuse uuringute põhjal väärtustavad ligi 90 protsenti Eesti elanikest keskkonnateadlikkust, torkavad avalikus ruumis palju silma ka need inimesed, kes ei oska hoida ega hinnata puhast ning looduslikult mitmekesist keskkonda. "Oleme palju investeerinud keskkonnahariduskeskuste arendamisesse ning juhendajate ja õpetajate koolitusse. Kuigi seda võimalust kasutab ligi 70% koolidest, on siiski ka neid, kes meile murettekitavalt sellest õppest kõrvale jäävad. Ühe väljakutsena näeme hea keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskava koostamisel just seda, kuidas kavandada niisuguseid tegevusi, mis köidaksid ja haaraksid ka neid, kes siiani veel pole osanud puhast keskkonda hinnata. Neid, kelle käitumise tagajärgi pidid paljud meist koristama ka hiljutisel maailmakoristuse päeval," tõi keskkonnaminister Siim Kiisler välja ühe murekoha, mille lahendamisele soovitakse uue tegevuskavaga kaasa aidata.

Keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskava protsessis on alates 2017. aasta sügisest toimunud mitmeid arutelusid, milles on osalenud keskkonnahariduskeskuste, koolide ja teiste organisatsioonide esindajad. Käesoleva aasta veebruaris moodustati neli töörühma, kes juuni alguses sõnastasid eesmärgid ja tegevused.

Tänaseks on valminud tegevuskava tööverisoon, millega on võimalik tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel kuni 5. oktoobrini. Ootame konkreetseid muudatus- ja täiendusettepanekuid koos nende vajaduse põhjendusega aadressil asta.tuusti@envir.ee.

Esitatud ettepanekuid arvestatakse tegevuskava lõppdokumendi koostamisel ning tegevuste elluviimisel. Tegevuskava valmib oktoobris, misjärel saadetakse see allkirjastamiseks keskkonnaministrile ning haridus-ja teadusministrile. Tegevuskava sisu ja elluviimise põhimõtteid tutvustatakse 24. oktoobril Pärnus hotellis Strand toimuval keskkonnahariduse konverentsil.

Keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskava on 31. märtsil 2017 keskkonnaministri ning haridus- ja teadusministri allkirjastatud ühise tegevuse memorandumi rakenduskava. Keskkonnaministeerium ning Haridus- ja Teadusministeerium kinnitavad memorandumis ühist tahet töötada välja keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskava ning korraldada selle elluviimise perioodilist analüüsi ning uuendamist, kaasates kõiki siht- ja huvirühmi.

Lisainfo tegevuskava kohta: www.envir.ee/et/eesmargid-tegevused/keskkonnateadlikkus/keskkonnahariduse-ja-teadlikkuse-tegevuskava-2019-2022



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.