Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esitletakse 20. sajandi Eesti põllumajanduse ajaloo I köidet (2006-12-11 15:38:03)

 

Teisipäeval, 12.detsembril kell 10.00 esitletakse Eesti Põllumajandusmuuseumis 20. sajandi Eesti põllumajanduse ajaloo 420-leheküljelist I köidet.
Esitlusele tulev kogumik käsitleb põllumajandust enne Eesti iseseisvust ja selle ajal (aastad 1900-1940). Tegemist on kogu valdkonda, protsesse ja tausta haarata püüdva artiklite kogumikuga.

Raamat on varustatud umbes saja must-valge illustratsiooniga, enamus Eesti Põllumajandusmuuseumi, aga ka teiste muuseumide fondidest. Värvifotosid on sellest perioodist vaid üksikuid.
Kogumiku autoreid on kokku üle 50. Toimetuskolleegiumi esimees on põllumajandusministeeriumi asekantsler Ruve Šank, peatoimetaja Arvo Sirendi.

Mõne kuu pärast saab trükivalmis II köide (aastad 1940-1990), mis tutvustab põllumajandust okupatsioonide perioodil. Tuleva aasta lõpuks jõutakse tõenäoliselt valmis III köitega taasiseseisvumise perioodi kohta (aastad 1990-2005).

 

IV köide sisaldab statistikat – kokkuvõtlikke ühtlustatud tabeleid, kronoloogiat ja vähesel määral kommentaare. V ja VI köide peaks valmima 2009. aasta lõpuks ja käsitlevad 6000 põllumajanduse ajalukku jälje jätnud inimese elulugu.

Põhihariduskoolid saavad raamatu kõik köited tasuta Eesti Põllumajandusministeeriumi jaotuskava alusel.
Kõik esitlusel osalejad saavad endale raamatu tasuta.

 

Allikas: Põllumajanduministeeriumi 11.12.06 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.