Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-09-04 08:25:52)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 166 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, viis avaliku korra rasket rikkumist, 77 varavastast kuritegu, sealhulgas 61 vargust. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 19 inimest. Tabati 49 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 664 väärtegu.

Piiril väljastati möödunud nädalavahetuse vältel 12 sisenemiskeeldu, registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja ja kolm piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
31. augustil teatati, et 37-aastane mees lõi Mustamäel Kadaka puiesteel asuvas korteris oma elukaaslast, 23-aastast naist.

31. augustil teatati, et 41-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Kari tänaval asuvas korteris oma ema, 66-aastast naist.

31. augustil teatati, et 31-aastne naine lõi Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris alkoholijoobes oma elukaaslast, 30-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

1. septembril teatati, et 44-aastane mees lõi Lasnamäel J. Smuuli teel oma elukaaslast, 42-aastast naist.

1. septembril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval tõugati 39-aastast meest.


1. septembri öösel teatati, et 29-aastane mees lõi Haaberstis Paldiski maanteel asuvas korteris oma abikaasat, 29-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


1. septembri öösel teatati, et mees lõi Põhja-Tallinnas Peetri tänaval 30-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.


1. septembril teatati, et Haabneeme alevikus Idapõllu teel toimus konflikt elukaaslaste, 33-aastase mehe ja 39-aastase naise vahel.


1. septembril teatati, et 49-aastane mees lõi Võerdla külas oma elukaaslase endist elukaaslast, 44-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


1. septembril teatati, et kaks väidetavalt tundmatut meest lõid Lasnamäel K. Kärberi tänaval 56-aastast meest ja tekitasid talle kehavigastusi.


2. septembril teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel toimus konflikt 32-aastase mehe ja 53-aastase mehe vahel, kes said mõlemad kehavigastusi.


2. septembril teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval toimus konflikt 83-aastase naise ja 58-aastase naise vahel.


2. septembril teatati, et 49-aastane mees ründas Mustamäel J. Sütiste teel asuvas korteris oma abikaasat, 46-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

Raske tervisekahjustuse tekitamine
31. augustil teatati, et 43-aastane mees lõi Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvas korteris noaga endale tuttavat 28-aastast meest, kes toimetati raskes seisundis haiglasse. Politseinikud pidasid 43-aastase mehe kinni.

Avaliku korra rasked rikkumised

31. augustil teatati, et 48-aastane mees lõi Haaberstis Kakumäe teel 54- ja 49-aastast meest.


1. septembril teatati, et 31-aastane mees lõi Kesklinnas Tatari tänaval 23-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 31-aastase mehe kinni.


Vargus
1. septembril teatati, et Kesklinnas Lühikese jala tänaval varastati kotist dokumendid ja sularaha. Kahjusumma on täpsustamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

31. augustil teatati, et Kehra linnas Paberi tänaval toimus konflikt, kus 29-aastane mees lõi 72-aastast meest.

31. augustil teatati, et Maardus Pirnipuu puiesteel toimus konflikt kahe naabri vahel, kus kannatada sai 47-aastane mees.


2. septembril teatati, et Aruküla alevikus Tallinna maanteel asuvas majas lõi tuttav mees 27-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


Juhtumid piiril

31. augustil saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Kiievisse.

1. septembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudus õigus Schengeni alale sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.


1. septembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama neli Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Kiievisse.


2. septembril saabusid Istanbulist Tallinna lennujaama neli Egiptuse Araabia Vabariigi kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Kolmele naisele ja mehele väljastati sisenemiskeeld ja nad viibivad lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehalised väärkohtlemised

1. septembri õhtul kella 19.20 ajal löödi Jõgeval 74-aastast meest, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni joobes 20- ja 25-aastase mehe ning viis nad esmalt arestimajja kainenema.

Ööl vastu esimest septembrit puhkes Põltsamaa vallas Mõhkülas tüli elukaaslaste vahel. Jageluse käigus sai viga 31-aastane naine, kelle meedikud tervisekontrolliks haiglasse viisid ning 36- ja 35-aastane mees, kellele esmaabi kohapeal anti. Noaga vehkinud 28-aastase mehe pidasid politseinikud kinni ning viisid politseijaoskonda.

Tartumaa

Vargused

31. augustil teatati, et Tartus Hommiku tänaval on sisse murtud ehitussoojakusse ja ehitusjärgus majja, kust varastati ehitustööriistu. Kahju on 5000 eurot.

31. augustil varastati Tartus Pika tänava eramu keldrist neli sõiduauto velge, sõduri vormivarustus ja kolm fotokaamerat. Kahju on 3000 eurot.

31. augustil avastati, et Elva vallas Purtsi külas on suvila territooriumilt varastatud nelja tonnine Karac mahuti. Kahju on 1000 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

2. septembri hommikul lõi joobes 40-aastane mees Valga vallas Kaagjärve küla eramus 39-aastast elukaaslast. Meedikud viisid naise tervisekontrolliks haiglasse. Agressiivse mehe pidasid politseinikud kinni ning viisid ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

31. augusti õhtupoolikul lõi joobes 21-aastane mees Viljandis Turu tänava eramus puhkenud tüli käigus 20-aastast tuttavat noormeest. Kiirabi andis kannatanule esmaabi kohapeal, misjärel viisid politseinikud mehed üksikasjade selgitamiseks jaoskonda.

Juhtumid piiril

Nädalavahetuse kestel avastasid piirivalvurid Kagu piiripunktides sõidukite kontrollimisel kümme antiradarit, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

31. augustil kella 14 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot UAZ, mida juhtis 34-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Tollikontrolli käigus avastati isiku sõidukist peidetuna 3300 Valgevene Vabariigi maksumärkidega sigaretti. Lisaks avastati samast sõidukist ka antiradar, mille omamine Eestis on keelatud. Isikule väljastatud Läti Vabariigi Schengeni viisa tunnistati kehtetuks, talle määrati rikkumise eest rahatrahv ning saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

1. septembril kella 1 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kahte Ukraina kodanikku olid viibinud Schengeni viisaruumis 75 päeva seadusliku aluseta, neist kaks päeva Eestis. Isikutele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld ning nad saadeti riigist välja.

1. septembril kella 11.20 ajal helistas Varnja teenistuskohta Peipsil paadiga hätta sattunud mees, kelle väikelaeva mootor oli lakanud töötamast. Teatele reageerinud paadipatrull pukseeris abi vajanud väikelaeva ühes pardal olnud kolme isikuga Varnja sadamasse.

1. septembri pealelõunal pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemisel kontrollimiseks kinni Venemaa registreerimismärgiga sõiduauto Porsche, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik, 42-aastane mees. Sõiduki kontrollimise käigus avastati masinast 320 sigaretti. Juht ühes kaubaga anti toiminguteks üle tolliametnikele.

1. septembril kella 13 paiku avastas Mehikoorma mootorpaaditoimkond Lämmijärvest Jõepera traaversilt kaks vette lastud ebaseadusliku nakkevõrgujada. Piirivalvurid eemaldasid järvest nakkevõrgud, vabastasid selles olnud elusad kalad ning toimetasid võrgud keskkonnainspektsioonile üleandmiseks kaldale.

1. septembril kella 16 ajal tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa numbrimärgiga sõiduautol Volkswagen, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et sõiduki juhiiste ei ole keredetailide küljes kinni. Kuivõrd sellise masinaga olnuks teekonda jätkata ohtlik, suunati ta vigade likvideerimiseks tagasi Venemaale.

3. septembril kell 00.15 kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 43-aastast Ukraina kodanikku, kes oli viibinud Eesti Vabariigis kaks päeva seadusliku aluseta. Isikule koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kehtestati kolmeks kuuks sissesõidukeeld.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Omavoliline sissetung

2. septembril teatati, et Kunda linnas tungiti sisse Mäe tänaval asuvasse korterisse, kus kasutati vägivalda 33-aastase mehe suhtes. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 24-aastase mehe.

Ida-Virumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

31. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel tungis 27-aastasele mehele kallale 16-aastane noormees.

1. septembril teatati, et Sillamäe linnas liikunud liinibussis tülitab teisi reisijaid joobes mees, kes kasutas ebatsensuurseid väljendeid ja lõi bussis viibinud noormeest. Politsei pidas 53-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

1. septembril teatati, et Narva linnas Hariduse tänaval löödi 17-aastast noormeest.

2. septembril teatati, et Kiviõli linnas Lepa teel löödi 48-aastast meest.

2. septembril teatati, et Narva-Jõesuu linnas Arumäe külas lõi 18-aastast neiut tema elukaaslane. Politsei pidas 29-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

31. augustil teatati, et Sillamäe linnas J. Gagarini tänaval asuvast korterist varastati sularaha summas 2700 eurot, kott ja muid esemeid.

1. septembril teatati, et Narva linnas Energia tänaval asuva korterelamu trepikojast varastati jalgratas Saracen. Kahju on 600 eurot.

2. septembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuva korterelamu keldriboksist varastati jalgratas Kross ning jalgratas Fuji. Kahju kokku on 969 eurot.

Juhtumid piiril

31. augustil helistas Vasknarva kordonisse 1966. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kes viibis paadiga Peipsi järvel. Tiheda udu tõttu oli mees navigeerimisega eksinud ning kartis, et on sattunud Vene Föderatsiooni vetesse. Kordoni kaatripatrull vestles mehega ja täpsustas asjaolusid ning selgus, et piiriületust ei toimunud.

31. augustil kontrollisid Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Rakvere ja Tapa linnas asuvaid ehitusobjekte. Kontrolli käigus tuvastati seitse Ukraina kodanikku, kelle lühiajaline töötamine Eesti Vabariigis ei olnud registreeritud. Rikkumine lõpetati ning tööandjad suunati PPA-sse, et isikute lühiajaline töötamine vormistada.

1. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1989. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik, kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning naine saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

2. augustil sai politsei teate, et Saarde vallas on eramust varastatud erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligi 2400 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

1. septembril sai politsei teate, et Haapsalus löödi korteris 32-aastast naist.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

31. augustil sai politsei teate, et eelmisel päeval löödi Märjamaa vallas eramus 40-aastast meest.

Vargus

31. augustil sai politsei teate, et Raplas varastati kolmest sõidukist kütust. Kahju on ligi 350 eurot.

Järvamaa

Vargus

31. augustil sai politsei teate, et Paides varastati kohvikust sularaha. Kahju on täpsustamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.