Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-08-28 07:43:18)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 179 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks raske tervisekahjustuse tekitamine, kolm avaliku korra raske rikkumist, 73 varavastast kuritegu, sealhulgas 53 vargust (kolm eluruumidest) ja kolm sõidukivargust ning omavolilist kasutamist. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Joobes juhtide süül toimus nädalavahetusel kolm inimvigastustega liiklusõnnetust. Tabati kolm narkojoobes ja 62 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 476 väärtegu.

Piiril väljastati 15 sisenemiskeeldu, registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine, piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine ning neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist. Eestist saadeti välja viis inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
24. augustil teatati, et Kesklinnas Viru väljakul lõi 20-aastane mees 16-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

24. augustil teatati, et Lasnamäel Vesse tänaval lõi 42-aastane mees 30-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

24. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel asuvas korteris läks 34-aastane mees kallale 39-aastasele naisele ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. augusti öösel teatati, et Kesklinnas Viru väljakul tekkis 30-aastasel naisel konflikt kolme väidetavalt tundmatu mehega, kellest üks lõi naist ja tekitas talle valu.

25. augusti öösel teatati, et Haaberstis lõi väidetavalt tundmatu mees noaga alkoholijoobes 32-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

25. augusti öösel teatati, et Nõmmel Särje tänaval lõi 35-aastane mees oma endist elukaaslast, 29-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.


25. augusti öösel teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas meelelahutusasutuses löödi 38-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

25. augusti öösel teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas tanklas lõi 21-aastane mees 26-aastast meest ja 31-aastast naist ja tekitas neile valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


25. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval löödi alkoholijoobes 28-aastast meest ja 23-aastast meest ja tekitati neile valu.

25. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel lõi 34-aastane mees 45-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


25. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval lõid kolm väidetavalt tundmatut meest 30-aastast meest ja tekitasid talle kehavigastusi.


26. augusti öösel teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul asuvas meelelahutusasutuses löödi 32-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.


26. augusti öösel teatati, et Pirital Arnika teel lõid kaks väidetavalt tundmatut meest alkoholijoobes 48-aastast meest ja tekitasid talle kehavigastusi.

26. augustil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi korteriomanikust mees üürnikku, 34-aastast meest ja tekitas talle valu.


26. augustil teatati, et Lasnamäel Meeliku tänaval lõi 54-aastane mees oma abikaasat, 54-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.


Avaliku korra raske rikkumine

24. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel ähvardasid 19-aastane mees ja 22-aastane mees vägivallaga 32-aastast meest. Mõlemad mehed on kahtlustatavana üle kuulatud.

Vargus
26. augustil teatati, et Haaberstis Ehitajate teel asuvast kaubandusasutusest varastati 2000 euro väärtuses kaupa.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
24. augustil teatati, et Peetri alevikus Allika teel lõi üks mees väidetavalt teist, tekitades talle kehavigastusi.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

24. augusti öösel sai politsei väljakutse Tartus Piiri tänava eramusse, kus olid omavahel tülli läinud endised elukaaslased. Kohapeal selgitas patrull, et olmetüli käigus oli joobes 56-aastane naine löönud alkoholi pruukinud 58-aastast meest. Kannatanu pöördus esmaabiks traumapunkti.

24. augustil kella 15.30 paiku lõi 43-aastane joobes mees Tartus Narva maantee eramus tüli käigus 49-aastast tuttavat naist. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Vargus

Ööl vastu 24. augustit murti Elva vallas Raigaste külas sisse alajaama territooriumil asuvasse soojakusse, kust varastati mitmeid tööriistu. Esialgne kahju on umbes 4000 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

26. augustil teatati, et Valgas Jakobi tänava korteris lõi joobes 49-aastane mees oma 31-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatava kinni ning viis ta esmalt kainenema. Peretülis viga saanud naise viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse.

Viljandimaa

Vargus

24. augustil teatati politseile, et Viljandi vallas Pahuvere külas ärandati lukustamata kuurist mittekomplektne roller, mis lähedalasuva bussijaama lähistelt mahajäetuna leiti. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

24. augustil kell 12.00 kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Eesti registreerimismärgiga sõiduautot Toyota Land Cruiser, mida juhtis 31-aastane sakslane.

Sõiduki täiendaval kontrollimisel avastas piirivalvur, et selle tehasetähis oli manipuleerimistunnustega, mistõttu paigutati maastur piiripunkti arestiaeda ning isik suundus tagasi Eestisse.

24. augustil kell 12.20 ajal avastas Värska teenistuse radarvaatleja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Pihkva järvel mootorpaadiga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Venemaa Föderatsioonist piirivalve pidas mootorpaadi kinni.

24. augustil kella 23.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Läti numbrimärgiga sõidukit Volvo, kust avastasid nupuga noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Juht koos keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

26. augusti õhtupoolikul kontrollisid Varnja piirivalvurid Peipsiääre vallas liikunud sõidukeid ning tuvastasid, et kahel masinal puudus kehtiv tehnoülevaatus. Mõlema sõiduki juhile määrati rikkumise eest rahatrahv.

26. augustil kella 17.40 ajal kontrollisid piiriametnikud Luhamaa piiripunktis Läti numbrimärgiga sõidukit, kust avastasid kumminuia, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Maksu- ja Tolliamet võttis mehelt tsiviilkäibes keelatud eseme ära ning teha suhtes alustati menetlust.

26. augustil kella 2 paiku kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Kasahstani registreerimismärgiga sõiduautot Toyota Avensis, mille juht esitas piirivalvuritele võltsitud registreerimistunnistuse. Sõiduk paigutati piiripunkti arestiaeda ning masina roolis olnud mees suundus tagasi Eestisse.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine ja vägivald võimuesindaja vastu

26. augustil tekitas 30-aastane mees Jõhvis Keskväljak tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõikehaava 45-aastasele mehele. Samuti solvas 30-aastane mees sündmusele reageerinud politseiametnikke ning hammustas ühte ametnikku käest. Vägivallatseja peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ja toimetati arestimajja.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

24. augustil tekkis Jõhvis Narva maanteel asuvas korteris ühise alkoholi tarvitamise ajal konflikt, mille käigus lõi 31-aastane mees terariistaga 67-aastast meest ja 31-aastast naist. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

24. augustil tekkis Sillamäel Kesk tänaval konflikt kolme alaealise tütarlapse vahel, mille käigus kriimustati ja lasti gaasi 15-aastasele tüdrukule.

26. augustil teatas pealtnägija politseile, et Narvas Mõisa tänaval ähvardas üks mees noaga naisterahvast. Kogutud tõendite põhjal tuvastas politsei, et ähvardajaks oli 62-aastane mees, kes kahtlustatavana kinni peeti.

Kehalised väärkohtlemised

24. augustil lõi 32-aastane mees Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas korteris oma abikaasat, 36-aastast naist.

24. augustil lõi 41-aastane mees Narvas V. Gerassimovi tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 38-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

25. augustil löödi Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas meelelahutusasutuses 35-aastast ja 36-aastast meest.

25. augustil tekitas 44-aastane mees Kauksis kehavigastusi oma elukaaslasele, 47-aastasele naisele.

26. augustil tekkis Narvas Mõisa tänaval asuvas kaupluses konflikt 51-aastase mehe ja kahe seni tuvastamata meesterahva vahel, mille käigus tõugati ja löödi 51-aastast meest.

26. augustil lõi 28-aastane mees Narvas Tallinna maanteel asuvas bussipeatuses 19-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. augustil tekkis Kohtla-Järvel Jaaniku tänaval konflikt abikaasade vahel, mille käigus lõi 34-aastane mees 31-aastast naist.

Vargus

Ajavahemikul 26. juulist kuni 26. augustini varastati Narvas Rahu tänaval asuvast garaažiboksist sõiduauto BMW (reg.nr 226AXR), lihvimismasin Bosch, infrapunalamp, BMW valuveljed ja kõlar. Esialgne kahju on 1215 eurot.

Juhtumid piiril

24. augustil avastasid Narva kordoni ametnikud Narva jões nõuetekohaselt tähistamata püügile asetatud nakkevõrgu. Püügivahend eemaldati püügilt ja toimetati Narva kordonisse hoiule.

25. augustil kontrolliti Narva-1 piiripunktis 1997. aastal ja 1988. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikke. Kontrolli käigus selgus, et neil puuduvad asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Meestele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

26. augustil kontrolliti Narva-1 piiripunktis 1986. aastal, 1988. aastal, 1997. aastal ja 1987. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikke. Kontrolli käigus selgus, et neil puuduvad asjakohased dokumendid ning nende ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Meestele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

24. augustil sai politsei teate, et Kehtna vallas lõi 48-aastane mees korteris 30-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

25. augustil sai politsei teate, et Pärnu linnas löödi korteris 21-aastast meest.

25. augustil sai politsei teate, et Lääneranna vallas löödi talus 26-aastast naist.

Läänemaa

Vargus

26. augustil sai politsei teate, et Haapsalus Karja tänaval varastati välitelgist mikrofone. Kahju on täpsustamisel.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

26. augustil sai politsei teate, et Saaremaa vallas löödi talus 29-aastast meest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.