Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MES alustab 27. augustist taotletud käibekapitali laenude väljamaksmist (2018-08-27 08:25:41)


Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu kinnitas 13.08.2018.a, väike ja keskmise suurusega põllumajandustootjatele ebasoodsatest ilmastikutingimustest ning kliima- ja loodusnähtustest tingitud olukorra leevendamiseks mõeldud käibekapitali laenu tingimused.

Tänavune põud on tekitanud probleeme paljudele põllumeestele Eesti erinevates piirkondades. Raskustesse sattunud põllumajandustootjate kriisist läbi aitamiseks otsustas Vabariigi Valitsus eraldada MESile 20 miljonit eurot, et leevendada ilmastikust tingitud käibevahendite puudust. Väikese ja keskmise suurusega põllumajandustootjal on võimalik laenata maksimaalselt 100 000 eurot kuni kolmeks aastaks intressimääraga 4% kuni 6,5%. Laenuintress on sõltuvuses ettevõtja krediidireitingust ja laenutagatistest.

Sihtasutus alustab käibekapitali laenutaotluste menetlemise ja väljamaksetega alates 27. augustist.

MES-i juhatuse esimehe Raul Rosenbergi sõnul saab käibelaenuga leevendada põuast tekkinud ajutist likviidsusprobleemi, aga pikaaegset kahjumiga majandamist mitte. Kulusid ja kahjumit aitavad katta sellel aastal 10 miljoni euro võrra suurenenud otsetoetused, näiteks pindalatoetus, mis on oluline riskide maandamise element.

Käibekapitali laenu taotlemise täpsemad tingimused on leitavad MES kodulehel www.mes.ee (laenude alamlehel).

MES eesmärk on Eesti maapiirkonna majandusliku arengu toetamine ettevõtlusele finantseerimisvõimaluste loomise läbi. Sihtasutus tegeleb käendamise, laenamise, nõustamise ja maaelu maine kujundamisega. Selle aasta 19. juulil täitus sihtasutusel 25 tegutsemisaasta.

Allikas: Maaelu Edendamise Sihtasutuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.