Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tule Eesti looduse päevale Vargamäel ja Eesti rahvusmaastikke avastama! (2018-08-17 08:23:52)


Laupäeval, 18. augustil 2018

Laupäeval tähistame Eesti looduse päeva. Kutsume kõiki loodussõpru Eesti rahvusmaastikke avastama!

Päev algab matkaga Järva-Madiselt Vargamäele, kus A. H. Tammsaare muuseumis toimub pidulik koosolemine ja kontsert.

Kohal on Jüri Ratas, Arnold Rüütel, Valdur Mikita, Kait Tamra, Juhani Püttsepp, Ingmar Muusikus, Kulno Malva, Vootele Hansen, Toomas Kiho jpt.

Eesti looduse päeva avasündmusel on kavas:

  • Kell 10 algab Järva-Madise kiriku juurest ühismatk, mis liigub läbi Kodru raba Vargamäele. Retke juhivad kirjanik ja loodusemees Juhani Püttsepp, loodusfotograaf Ingmar Muusikus ja pärimusmuusik Kulno Malva. Järva-Madisele viib Looduse Omnibuss, bussid väljuvad Tallinnast, Tartust ja Pärnust kell 8.30.
  • Kell 12 algab A. H. Tammsaare muuseumis Eesti looduse päeva pidulik avamine.
  • Rahvusmaastike tähendust avavad kirjanik Valdur Mikita ja professor Kalev Sepp.
  • Autorid Juhani Püttsepp ja Ingmar Muusikus tutvustavad raamatut "Eesti rahvusmaastikud sõnas ja pildis".
  • Vargamäe tähendust teatripaigana avavad Teater "Ugala" etenduse "Kõrboja perenaine" kunstnik Kristjan Suits ja muusika autor Kulno Malva. Isamaalisi laule Eesti luuletajate tekstidele esitab Kait Tamra.
  • Eesti looduse päeva auks ühine tammepuu istutamine.
  • Avatakse näitus EV100 fotovõistluse "Looduse aasta foto 2018" parematest töödest.
  • Lõunasöök ja muuseumi külastus.
  • Kell 14.30 algavad Looduse Omnibussi retked Eesti rahvusmaastikele erinevatel marsruutidel. Bussid jõuavad tagasi Tallinnasse, Tartusse ja Pärnusse orienteeruvalt kell 20.30.

Pärast tamme istutamist ja lõunasööki minnakse retkedele Eesti rahvusmaastikele: ootavad Kakerdaja, Paukjärv, Emumägi, Norra-Oostriku allikad ja Kurgja. Ootab ilus looduse päev koos loodusteadlaste, kirjanike, kunstnike ja muusikutega.

Eesti looduse päeval esitleb Eesti Looduskaitse Selts (ELKS) albumit "Eesti rahvusmaastikud sõnas ja pildis". Kõik, kes toetavad seltsi maja remonti 25 euroga, saavad kingituseks raamatu.

Looduse Omnibussid väljuvad Tallinnast Rahvusraamatukogu eest 8.30, tagasi 20.30; Tartust teater "Vanemuise" eest 8.30, tagasi 20.30; Pärnust "Endla" teatri eest 8.30, tagasi 20.30 (liituda saab ka Türilt kultuurikeskuse eest 9.30); ELKS-i buss väljub Ida-Virumaalt Kohtla-Järvelt.

Sõidu hind on koos lõunasöögi ja muuseumipiletiga täiskasvanutele 15, õpilastele 5 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Vargamäele tuleb ka Eesti Looduskaitse Seltsi buss Ida-Virumaalt, mis väljub Kohtla-järvelt 7.15 ning sõidab marsruudil Jõhvi, Iisaku, Avinurme, Laekvere, Rakke, Koeru, Roosna-Alliku, Järva-Madise. Hind 10 / 5 eurot. Lähem info ja registreerimine Ida-Viru bussile telefonil 5664 3602 (Anne Nurgamaa).

Vargamäele oodatakse ka kõiki omal käel tulijaid. Neile osalustasu, s.t lõuna ja muuseumipilet kohapeal täiskasvanutele 8 eurot, õpilastele 5 eurot, lastele, kes veel koolis ei käi tasuta. Ise tulijatel tuleb samuti registreeruda märkides, et tullakse oma transpordiga. Korraldatud on bussiühendus peale tseremooniat Vargamäelt Järva-Madisele oma auto juurde pääsemiseks.

Registreerumine retked@looduseomnibuss.ee, märkides, kas tullakse Tallinnast, Tartust, Pärnust või omal käel.

Eesti looduse päeva korraldavad Eesti Looduskaitse Selts koos Looduse Omnibussiga, keskkonnaministeerium ja EV100 korraldustoimkond.

Info telefonil 5647 6297.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.