Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Fiskars pühendas Eesti 100. sünnipäevaks juubelirüüs käärid (2018-08-16 09:27:53)

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul andis Fiskars 1967. aastal tootmisliinilt saabunud oranži peaga kääridele must-valge kuue ning graveeris teradele juubelimärgise.



Klassikute staatusesse tõusnud oranžid käärid tähistasid eelmisel aastal 50. juubelit ning Soome 100. juubeli auks andis Fiskars välja ka kodumaa värvides sinise ja valge käepidemega käärid.

Sel aastal juubelipidustused jätkuvad ja sedakorda rüütas Fiskars kuulsate kääride käepideme Eestimaa auks must-valgesse kuube. Lisaks kaunile värvile ilutseb 21 cm kääride roostevabast terasest teradel Eesti 100 graveering.

Juubelikäärid valmivad Soomes Billnäsis asuvas Fiskarsi tehases, kus iga toode pannakse käsitsi proovile. Nimelt peavad ideaalsed käärid lõikamisel tegema kindlat häält ning proovilõige kangal peab olema ideaalne.

Oranžide kääride lugu sai alguse 50 aastat tagasi, kui Fiskarsi disainer palus tootmises valmistada näidiseks mustad, rohelised ja punased lõikeriistad. Kui aga prototüüp valmistamisesse jõudis, oli masinistil kahju masinasse jäänud oranži värvi ära visata ja nii tulidki esimesed käärid tootmisliinilt apelsinikarva käepidemega.

Kuigi kõik neli värvi sündisid näidistena, siis ettevõttes toimunud hääletusel osutusid kõige populaarsemaks just oranžid, mis jõudsid ka tootmisesse.


1000 paari maailma esimesi plastikust käepidemetega kääre tulid müügile Stockholmi Asko mööblipoes ning neid saatis koheselt edu. Juba järgmisel aastal toodeti ja müüdi Soomes ning teistes riikides 30 000 oranži kääripaari ning tänaseks on neid klassikuid müüdud üle maailma enam kui miljard eksemplari. Lisaks majapidamistele on kuulsad käärid kasutusel ka näiteks Diori ja Chaneli moemajades.

Fiskarsi esindajate sõnul peitub toote edu saladus nende erilises välimuses, ergonoomilises disainis, kvaliteetses materjalis ja vastupidavuses.



Allikas: Turundusartikkel


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.