Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noortalunikud saavad PRIAst toetust taotleda (2018-08-13 08:14:07)

Alates 13. augustist saavad põllumajandusega alustavad noored ettevõtjad PRIA elektroonilises kliendiportaalis eeltäita taotlusi Maaelu arengukava 2014-2020 noortaluniku toetuse saamiseks. 20.-27. augustil tuleb taotlused e-PRIAs ära esitada.

Toetust on kuni 40-aastastel (k.a) mikro- ja väikeettevõtjatel võimalik saada kuni 40 000 eurot ühel korral. Käesoleva taotlusvooru toetuste eelarve on 5 mln eurot, rahastajaiks Euroopa Maaelu Arengu Põlumajandusfond ja Eesti riik.

Toetusmeetme eesmärk on noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise hõlbustamine, põllumajanduses põlvkondade vahetuse soodustamine ning kaasaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu suurendamine.

Täpsed tingimused toetuse saamiseks on sätestatud meetme määruses, mida täiendati viimati tänavu juunikuus. Nõuded hõlmavad taotlejate varasemat töökogemust, põllumajanduslikku haridust ja/või kutsekvalifikatsiooni, ettevõtte majandusnäitajaid, äriplaani sisu jne. PRIA kodulehelt www.pria.ee leiab toetusest huvitatu info nii toetuse kui ka taotluse täitmise ja e-PRIA kasutamise kohta. Abi saab küsida arengutoetuste infotelefonil 7377 678.

Saabuv põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotlusvoor on käimasoleval MAK perioodil kolmas, otsused laekuvate taotluste kohta kinnitab PRIA hiljemalt 19. novembriks. Kahes varasemas taotlusvoorus on PRIA noortaluniku toetust määranud kokku ligi 9 mln eurot ja sellest välja maksnud üle 7,4 miljoni euro. MAK 2014-2020 eelarves on noortaluniku toetuste jaoks planeeritud 22,1 miljonit eurot.

Rohkem infot noortaluniku toetuse III taotlusvooru kohta vt siit

Allikas: PRIA pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.