Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumeeste jaoks avati kliendiportaal e-PRIA (2006-12-07 10:34:11)

 

Alates 7. detsembrist on kõikide põllumeeste jaoks avatud Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) kliendiportaal e-PRIA, mis muudab talupidajate ja tootjate suhtlemise PRIAga oluliselt kiiremaks ja mugavamaks.

PRIA peadirektori Ahti Bleive sõnul on hetkel e-PRIAst abi eelkõige loomapidajatele, kes saavad portaali kaudu sisestada ja vaadata erinevaid andmeid oma põllumajandusloomade kohta. Keskmiselt laekub loomapidajatelt praegu PRIAsse 600 paberdokumenti päevas, mida on nüüd võimalik e-PRIA vahendusel esitada.

“Tulevikus saab e-PRIA vahendusel taotleda ka juba mitmeid toetusi,” tõi Bleive välja kliendiportaali perspektiivi ning lisas, et näiteks on plaan internetti “kolida” ka ligi 19 000 taotlejaga pindalatoetused. Lisaks jääb loomulikult alles ka võimalus esitada taotlusi paberkujul.

Idee taolise kliendiportaali loomiseks tekkis enam kui paar aastat tagasi. Projektitaotlus EL tõukefondide meetmesse 4.5 „Infoühiskonna arendamine“ esitati 2004. aasta sügisel ning pärast rahastamisotsuse saabumist asuti tarkvara arendamise kallale.

Kuigi alates oktoobrist on pilootprojekti raames mõned kasutajad e-PRIAt ka juba testinud, ei saa Bleive sõnul siiski välistada vigade ilmsikstulekut portaalis. “Sellisel juhul loodame klientide mõistvale suhtumisele ja palume kõikidest vigadest meile kindlasti teada anda,” pani Bleive e-PRIA kasutajatele südamele.

e-PRIA asub internetis aadressil https://www.eesti.ee/epria, sinna saab ka PRIA kodulehe vahendusel, kus on ka esmased juhendid portaali kasutamiseks. e-PRIA kasutamine on Bleive sõnul klientidele võimalikult lihtsaks tehtud. Soovi korral saab sisse logida ID-kaardiga, kuid kellel seda pole, saavad portaali kasutada ka internetipanga vahendusel.

Portaali kasutajatoe telefon on 737 7677 ja meiliaadress, kuhu oma märkused ja ettepanekud saata - portaal@pria.ee.

Allikas: PRIA 07.12.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.