Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Hansapäevadele Limbažis ja Maarjapäeva pidustustele Valmiermuižas (2018-08-02 07:54:59)


Looduse Omnibuss Tallinn
Laupäeval, 4. augustil 2018

Laupäeva veedame Vidzemes. Sõidame läbi Pärnu vanasse hansalinna Limbažisse (Lemsalu), kus toimuvad Hansapäevad. Pidustused on keskaegses stiilis koos käsitööturu, õpitubade, rüütliturniiri, ajastutruu muusika ning tantsudega.

Edasi liigume samuti vanasse hansalinna Valmierasse (Volmari), kus külastame linna külje all asuvat Valmiera mõisa (Valmiermuiža), et osa saada seal toimuvast Maarjapäeva peost ja "Gardu Muti" laadast.

Lätis ja Vidzemes tähistatavat Maarja päeva kutsutakse ka turupäevaks. Valmiermuižas kujutavad turud kaasahaaravaid tähtpäevi, mida tähistatakse mitu korda aastas, äratades ellu ununenud Läti traditsioone. Kokku tulevad Läti väiketootjad ja käsitöölised, kes pakuvad oma toodangut nii maitsmiseks kui ka ostmiseks.

Koju tagasi sõidame üle Rūjiena (Ruhja), Mulgimaa ja Viljandi. Teel teeme kosutava supluse Burtnieki (Asti) järves, sümboolses paigas, kus kunagi said kokku eestlaste Sakala, liivlaste Metsapoole ja latgalite Tālava maakondade piirid.

Läti 100. juubeliaastale pühendatud retke juhib geograaf Toomas Kümmel.

Pass või ID kaart kindlasti kaasa!

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 7.30, tagasi Tallinnas 22.30.

Hind täiskasvanutele, sh tudengitele ja pensionäridele 25 eurot, õpilastele 15 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Registreerimine retked@looduseomnibuss.ee. Info tel. 5647 6297. Registreerunutele saadame kinnituse ja arve. Vajalik täpne registreerimine.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

Looduse Omnibuss kutsub toetama Eesti Looduskaitse Seltsi maja remonti. Kingituseks annetuste eest raamat "Eesti rahvusmaastikud sõnas ja pildis"

Suureformaadiline album, kaks kaant: üks suvise Kakerdaja rabamaastikuga ja teine lumise Haanjamaa talvepildiga. Autorid Juhani Püttsepp ja Ingmar Muusikus, kaassõna Fred Jüssi.

Teos on pühendatud Eesti Vabariigi 100. juubelile ja Jaan Eilarti 85. sünniaastapäevale.

Raamat ilmus koostöös Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnainvesteeringute Keskusega ning seda ei ole võimalik poelettidelt osta. Osa tiraažist läheb koolidele ja raamatukogudele. Küll aga on võimalik teost saada Eesti Looduskaitse Seltsist, toetades meie Koidu 80 seltsimaja remonti. Selleks puhuks on eraldi arveldusarve, mille kontonumber on EE841010220047952017 (saaja: Eesti Looduskaitse Selts), mille laekumisi kasutatakse vaid Koidu 80 seltsimaja remondiks. Samuti on võimalus annetada nimeliselt ka Looduse Omnibussi retkedel, kanname toetuse nimeliselt samale seltsi arvele.

Kõik, kes toetavad vähemalt 25 euroga, saavad kingituseks esindusliku albumi.

Raamatu saab kätte Eesti Looduskaitse Seltsist või seltsi üritustelt. Varem kokku leppides saame võtta ka albumid kaasa ja kingituse saab kohe kätte Looduse Omnibussi retkedelt.

Täpsem info: Jaan Riis, tel. 5647 6297, Arvo Veskimets, tel. 5349 8109.

Vaata ELKS-i lehelt ka rahvusmaastike galeriid.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.