Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu avab reedel Koidula ja Jannseni mälestusväljaku (2018-07-31 10:40:09)

 

Reedel, 3. augustil kell 12 avatakse Ülejõe pargis Kaarsilla lähistel Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannseni mälestusväljak. Kõik linlased ja külalised on oodatud!

 

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on Eesti rahvusliku ärkamisaja suurkujudele pühendatud mälestusmärk Tartu kingitus Eesti vabariigi juubeliaastaks. "Maastikku sulanduv skulptuur on tartulikult omanäoline ja huvitav ning Emajõe kaldal on nüüd veel üks mõnus ajaveetmiskoht juures," ütles linnapea.

 

Kaarsilla lähistele rajatud Koidula ja Jannseni skulptuurid ning neid ümbritsev väljak moodustavad maastikuarhitektuurse ja skulpturaalse terviku. Kujude autorid on paigutanud Koidula ja Jannseni n-ö rahva sekka ning kujutanud Koidulat lapsena ja Jannsenit noore mehena. Väljakul keskel on valguspuu ja selle ümber rohkelt pinke. Väljaku äärest viib trepp alla Emajõe äärde.

 

Kaarsilla lähistele rajatud mälestusmärgi idee autorid on OÜ TajuRuum maastikuarhitektid Edgar Kaare, Kerli Irbo jaTerje Ong, skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof ning arhitekt Tõnu Laanemäe.

 

Koidula ja Jannseni mälestusmärgile parima idee saamiseks korraldas linn 2016. aastal konkursi, mille võitis töö "Tärkamine".

 

OÜ PVH Ehitus alustas skulptuuri ümbritseva väljaku rajamisega selle aasta aprillis, skulptuurid jõuavad kohale 1. augustil.

Mälestusväljak avatakse reedel, 3. augustil kell 12 Jaanus Tepomehe lavastusega.

Koidula ja Jannseni monumendi rajasid hankel ühispakkumuse teinud osaühingud TajuRuum ja Keha3 ning skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof. Kokku läks mälestusväljaku rajamine maksma 354 442 eurot, millest skulptuuride, valguspuu ja luuletahvlite tegemiseks kulus 111 936 eurot.

 

Allikas: Tartu linnavalitsuse 30.7.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.