Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus 20. sajandi Eesti põllumajanduse ajaloo I köide (2006-12-05 14:59:15)


5. detsembril toimunud põllumajandusajaloo I köite esitlusel tunnustas põllumajandusminister Ester Tuiksoo kõiki, kes andsid oma panuse aastate 1900-1940 üldkäsitluse valmimisel.

Ester Tuiksoo sõnul tegi toimetuse kolleegium, autorid ja nõustajad ära suure töö.
“Põllumajandusajalugu on olnud kahtlemata vaeslapse osas. Seetõttu oli selle lünga täitmine hädavajalik,” selgitas Tuiksoo. “Mõtte algatajad ja autorid seisid valiku ees: kas oodata, kuni akadeemiline ajaloolaskond hakkab asja vastu huvi tundma või teha see töö ära n.ö. praktikutega, aga tunnustatud asjatundjate – Ülo Vooglaiu ja Küllo Arjakase – juhtimisel.”

Ülo Vooglaid ja Küllo Arjakas tunnustasid kõigi autorite tööd, seda enam, et ülesanne – anda ülevaade 20. sajandi põllumajandusest oli ja on enam kui raske. “20. sajand, mil siinmail vaheldus kümne riigi võim, jättis oma jälje kõigile eluvaldkondadele, sh ka põllumajandusele,” rõhutas Küllo Arjakas. “Siiski võib välja tuua ühe märksõna, mis iseloomustab eesti maameest erinevatel aegadel – see on sõna “vastutus””.

Ajaloo koostamist juhtis toimetuse kolleegium koosseisus: Ruve Šank (esimees), Arvo Sirendi (aseesimees, peatoimetaja), Maido Pajo, Ants Laansalu, Rein Lillak, Ants Bender, Olev Saveli, Ants Käärma, Ülo Vooglaid, Andrus Ristkok, Küllo Arjakas, Heino Veldi, Vello Lind. Ülevaate kirjutamisega oli hõivatud ühtekokku 27 autorit.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 05.12.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.