Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Brasiilias loodi suur vihmametsa kaitsev looduskaitseala (2006-12-05 07:25:25)

 

Põhja-Brasiilias asuvas Para osariigis loodi 16,4 miljoni hektari suurune looduskaitseala, et kaitsta vihmametsa ja selle loomastikku.

Looduskaitsjate hinnangul on vihmametsa kaitse alla võtmine üks viimaste aastata kõige olulisemaid loodushoiu alaseid samme. Antud piirkonnas elavad näiteks sellised liigid nagu jaaguarid ja aarad, vahendas BBC.

"Kui mõni troopiline vihmamets Maal on sajandi pärast puutumatu, on see just see osa Põhja-Amazonasest," ütles looduskaitseorganisatsiooni Conservation International president Russell Mittermeier.

Kaitse alla võetakse üheksa uut piirkonda, mis liidetakse praegu olemasolevate reservaatidega, mis kokku moodustab suure ühtse looduskaitse alla oleva ala Amazonase põhjaosas. Ala, mida tuntakse Gujaana kilbi nime all, hõlmab lisaks Brasiiliale veel naaberriike Guyanat, Surinami ja Prantsuse Gujaanat.

Piirkonda peetakse maailma loodushoiu seisukohalt prioriteetseks, sest see hõlmab 25% maailma niisketest troopilistest metsadest ning see sisaldab ka olulisimat puhtaveevaru Ameerikas - sellest voolab läbi ligi 20% kogu maailma veevarudest.

Allikas: www.etv24.ee 04.12.2006, Berit Nuka


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.