Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jätkub koostöö ministeeriumi ja keskkonnaorganisatsioonide vahel (2006-12-04 13:54:35)


Teisipäeval, 5. detsembril algusega kl 11 toimub Keskkonnaministeeriumis (Narva mnt 7a, 1. korruse saal) keskkonnaorganisatsioonide esindajate ja Keskkonnaministeeriumi
töötajate ümarlaud Natura võrgustiku ja Arhusi konventsiooni teemadel.

“Seekordsel kohtumisel tutvustab ministeerium Natura 2000 võrgustikuga seotud teemasid,” täpsustas ümarlaua juhataja, Keskkonnaministeeriumi abiminister Olavi Tammemäe. “Muu hulgas arutatakse Natura seire ja aruandluse korraldamist, millega on hõivatud nii valitsusvälised organisatsioonid kui ka teadlased, kes liikide, liigirühmade, elupaigatüüpide jne ekspertidena osalevad näiteks aruannete täitmisel.” Keskkonnaministeerium tutvustab ümarlauale ka lähiaja tööplaane seoses Natura võrgustikuga.

Teine ümarlaua kesksem teema on seotud 2001. aastal jõustunud Arhusi konventsiooniga, mis rõhutab vajadust tagada keskkonnainfo kättesaadavus ja kaasata üldsust keskkonda mõjutavate otsuste tegemisse. “Ka Eesti on konventsiooniga liitunud ning järgmise aasta lõpus tuleb konventsiooni sekretariaadile esitada raport selle kohta, kuidas Eestis on need põhimõtted ellu rakendatud,” ütles Tammemäe. Keskkonnaministeerium kaasab raporti koostamisse võimalikult palju huvirühmade esindajaid. Ümarlauakohtumisel tutvustab ministeerium raporti koostamise ajakava.

Ümarlauakohtumisele on lubanud tulla keskkonnaorganisatsioone ühendava Eesti Keskkonnaühenduste Koja, Eesti Loodushoiu Keskuse ja Eesti Looduskaitse Seltsi esindajad.

Kohtumised Keskkonnaministeeriumi ja keskkonnaorganisatsioonide esindajate vahel on juba tavaks kujunenud, toimudes neli korda aastas. Alates 2004. aastast on toimunud kümme ümarlauakohtumist ja arutatud on järgmisi teemasid: Arhusi konventsioon, pakendi- ja jäätmeseadus, ökomaksureform, Natura 2000 võrgustik, illegaalsed metsaraied, keskkonnamõju hindamine jne.

Lisaks regulaarsetele kohtumisetele teeb Keskkonnaministeerium keskkonnaorganisatsioonidega tihedat koostööd ka seadusandlikke akte, arengukavasid jne ette valmistades. Näiteks põlevkivi kasutamise riikliku arengukava koostamiseks on moodustatud eraldi ümarlaud, mis koguneb kord kuus.

Allikas: Keskkonnaministeeeriumi 04.12.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.