Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ümberkorraldused Maaeluministeeriumis (2018-06-22 08:21:23)

Maaeluministeerium saab uue asekantsleri, korraldatakse ümber põllumajandus- ja maaelupoliitikat kujundavad osakonnad ning liidetakse finants- ja strateegiaosakond.

"Viimastel aastatel oleme ministeeriumis käima lükanud mitu olulist pikaajalist ja tulevikku vaatavat protsessi, olgu selleks siis põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava koostamine, Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika reformiks valmistumine, valitsemisala juhtimissüsteemi korrastamine või teenuste kaardistamine. See kõik on andnud meile hea aluse ja võimaluse vaadata otsa ka ministeeriumi struktuurile, analüüsida valmisolekut tuleviku katsumusteks ning teha ümberkorraldusi," ütles Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti.

Avaliku konkursi tulemusel valiti kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsleriks Siim Tiidemann, kes on ministeeriumis töötanud ligi 15 aastat. "Siim osutus valituks, sest tal oli väga selge nägemus juhitavate valdkondade edasisest arengust.Siimul on suur rahvusvahelise koostöö ja ka ministeeriumi struktuuriüksuse juhtimise kogemus," lisas kantsler. Siim Tiidemann alustab tööd asekantslerina 1. juulil.

Siim Tiidemanni sõnul on oluline kalandussektori pikaajaline konkurentsivõime, mis sõltub nii kohandumisest globaalsete muudatustega kui ka kalavaru heast majandamisest. Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise kogemustele tuginedes peame kujundama ühist kalandus- ja põllumajanduspoliitikat paremini vastavaks Eesti huvidele. Samuti on tähtis avada uusi turge, et kasvatada eksporti ning suurendada lisandväärtust. Teeme tihedat koostööd rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kasutada parimat teadmussisendit poliitikate kujundamisel.

"Maailm ja keskkond meie ümber muutuvad kiiresti. Selleks, et põllumajandus-, kalandus- ja toiduainesektor ning maaettevõtjad muutustega kaasas käiksid ja neist ka sammu ees oleksid, peame meie ise sedasama tegema. Selle saavutamiseks oleme ette võtnud ministeeriumi põllumajanduse, töötleva tööstuse ja maaelu valdkonna osakondade töö ümberkorraldamise. Oleme seadnud eesmärgiks, et selle muudatusega peab kaasnema valdkonna terviklikum käsitlemine, valmisolek olulistesse teemadesse senisest enam panustada ning ka suurem suutlikkus olla analüütiliseks ja tulevikku vaatavaks koostööpartneriks," sõnas Lemetti.

Kolmele uuele osakonnale juhtide leidmiseks toimus avalik konkurss. Valituks osutunud inimesed on kõik pikaajalise Maaeluministeeriumis töötamise kogemusega ja tõestanud ennast ministeeriumi väärtustele suunatud juhtidena.

Alates 1. juulist alustavad osakonnajuhatajatena tööd:

· põllumajanduspoliitika osakonnas - Kristel Maidre;

· maakasutuspoliitika osakonnas - Katrin Rannik;

· maaelupoliitika ja analüüsi osakonnas - Olavi Petron.

Käimas on ka sisekonkursid büroojuhatajate, nõunike ja peaspetsialistide kohtadele kõigis kolmes osakonnas. Strateegiaosakond ja finantsosakond liidetakse üheks strateegia- ja finantsosakonnaks. Muudatus peab tagama strateegilise planeerimise ja finantsjuhtimise senisest veelgi tihedama lõimumise.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.