Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Inimene võib ennast terveks unistada (2006-12-04 09:27:39)

 

Et olla terve nii füüsiliselt kui ka vaimselt, on tähtis tasakaal keha, tunnete ja mõistuse vahel.

 

Täheldades, millele meie mõtted ikka ja jälle liiguvad või millest me unistame, saame teadlikumaks ka sellest, mis on meie elus tervikuna puudu, kirjutab Äripäeva nädalalõpulisas Voog Koolitus ja Konsultatsiooni psühhoterapeut Maret Bergström.

 

Üks viis ennast tundma õppida on hakata meelde jätma oma unenägusid ja jälgima, millest me unistame ja miks.

 

Enese sügavam analüüsimine tagabki vaimse tervise, millest sõltub paljuski meie keha tervis, vahendab aripaev.ee. Unes töötleb inimorganism Bergströmi sõnul läbi kõik elamused - mõtted, tunded ja kehaga kogetu.

Kui ärkvel olles tihti probleeme enese ja teiste eest varjata, siis unes tulevad nad esile.

 

Unenäod on sõnumid alateadvusest, näidates piltidena vanu hirmusid, välja elamata tundeid, kasutamata talente, lõpetamata asju ning rahuldamata vajadusi.

 

Gestaltteraapia järgi pole olemas üldist unenägude tõlgendust, igaüks võib ise oma unenäo sõnumi lahti muukida.

«Piisab kõva häälega nende ümber jutustamisest, kui laseme kehal ja alateadlikul tarkusel ennast ravida ja uutel tunnetel ning mõtetel toimima hakata,» rõhutas Bergström. «Magades püüdleb organism terviklikkuse poole, nauditava poole, puuduoleva poole, mida me oma teadliku minaga tihti tõkestame. Unenäod räägivad, et inimorganism on tundlik ja talletab kõik.»

 

Unenägu väljendab inimese varjukülge. Gestaltteraapias käsitletakse unenägusid kui projektsioone, mis tähendab iseenda mingi omaduse, tunde või käitumisviisi, mida ei tajuta enda omana, omistamist kellelegi teisele.

«Huvitav on see, kui me tunnistame ja omistame endale oma varjupoole, teeb see meid inimlikumaks ja terviklikumaks - vähem halvaks ja teiste halbust aktsepteerivaks,» selgitas Bergström.

 

Unenägu näitab ka teed. «Kui inimene näeb oma elu õnnetumal perioodil elu ilusaima unenäo - kuidas helesinine elevant üle taeva lendab, väljendab see tema jõudu ja õnne või koguni ühendatust vaimuga. Kui inimene näeb palju unes armastusstseene, siis ta tõenäoliselt surub alla oma kirge ja sensuaalsust,» märkis Bergström.

 

Unistused, nii primitiivsed kui ka kõrgelennulised, näitavad Bergströmi sõnul, mis on momendil terviklikkusest puudu.

 

Allikas: www.tarbija24.ee

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.