Suurbritannias tuleb müügile esimene vein, mille etiketil on kirjas, et see on südamele kasulik.
Lõuna-Austraalias toodetud Red Heart vein on tootjate kinnitusel esimene vein, millel on tõestatud raviomadused, kirjutab Daily News.
Punases veinis leiduvate antioksüdantide puhul on juba ammu täheldatud südametegevusele kasulikke omadusi.
Antioksüdandid on bioloogiliselt aktiivsed ühendid, mis kaitsevad organismi, pidurdavad vananemisprotsesse, tõrjuvad vähki, põletikke, südame-veresoonkonna haigusi. Nende toime organismile on nii otsene kui kaudne.
Antioksüdandid seovad vabu radikaale, ülimalt reaktiivseid hapnikuga molekule, mis moodustuvad ainevahetuse protsessides. Vabad radikaalid võivad reageerida valkude, rasvade ja nukleiinhapetega ning selle tagajärjel põhjustada kudedes degeneratiivseid muutusi, mis viivad haiguste tekkele ja vananemisprotsesside kiirenemisele.
Tervisele kasulikku veini on toodetakse ja töödeldakse selliselt, et seal leidub 32 protsenti rohkem antioksüdante kui tavalistes punastes veinides.
Niinimetatud «südamevein» on valmistatud Cabernet Sauvignon ja Petit Verdot viinamarjasortidest.
Selle veini valmistamiseks jäetakse viinamarjad tavapärasest kauemaks küpsema. Üleküpsenud marjades kasvab antioksüdantide hulk. Lisaks jäetakse kääritamisprotsessi algusjärgus mahla sisse tavapärasemast kauemaks ka marjade koor ja seemned.
Pudel Red Harti maksab 4.99 naela.
Allikas: www.tarbija24.ee 29.11.2006.