Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Müstiline Siber (2018-06-12 08:05:46)

SIBER

24.07-01.08.2018 Hind al 1250.- € Klikka

Lennu-bussireis koos siselennuga.

Siber, see tohutu maalahmakas, ulatub Uuralitest kuni Vaikse ookeanini kokku üle 10 tuhande kilomeetri, ainuüksi ta pindala on oma 10 miljonit ruutkilomeetrit, mis on põliskoduks sadadele eri rahvustele, kellel oma keel, meel, tavad-kombed ja kultuur. Siber on olnud õnne ja murede maa ka paljudele eestlastele, toitnud ja katnud neid, kes 19. sajandil Eestist vabatahtlikult välja rändasid; kuri saatus on tabanud 1940-ndatel siia küüditatuid. Mitmeid aastasadu on Siberit nimetatud tsaaririigi rahvaste vanglaks. Võimurid on ikka arvanud ja lootnud, et siit lõputute metasamassiivide ja karmide tundra ja soode vahelt juba keegi naljalt põgenema ei pääse, ja et harjumatud ning rasked olud taltsutavad ja tapavad mäsleva vaimu. Ajaloo iroonia esitab ju koguni fakti, et siia saadeti ka Venemaa viimane tsaar Nikolai II oma perega, kes siin 1918. aastal kõik hukati

Siber ei ole igipõline Venemaa, ta koloniseerimine algas alles 16 . sajandi lõpul Jermaki sõdalaste poolt. Vallutused jõudsid Ohhoota mereni 1639. aastal.

Tomski linn ise on justkui puitarhitektuuri muuseum, mis hiilgab omapärase ja ebatavalise nn Suberi barokiga.-Tähelepanu pälvib kindlasti Ülestõusmise kirik. Läheduses asub Sinii Utjosi asula(1620), läbi mille rajati esimene Siberi - Moskva kauba- ja postitee. .

Semiluþki asula annab ettekujutuse omaaegsest kasakakülast, umbes sellistest oleme lugenud vene klassikalise kirjanduse teostest.

Tomskist viib lend Tjumeni kanti, kus huvi pakub kindlasti Pokrovskoje küla ning sealne Rasputini majamuuseum. Jutte ning legende sellest oma aja sensatsioonilisemast mehest tekib, levib ja liigub tänase päevani. Raske uskuda, mis tõde, mis vale. Tjumeni lähistel asuvad Venemaa suurimad naftamaardlad, seda linna nimetaksegi naftapealinnaks. Tänu naftale on see ka üks rikkamaid vene linnu. Samas võib aga külastada ka vana ja uhket kaupmehe-elamut ning teha kummardus kaldapealsel Kummardamise ristile

Tobolsk on vanusest hoolimata praegu üks kuumemaid Siberi turismimagneteid. Siinne kreml on ainus kivist kreml kogu Siberis. Tsaaripere elas enne nende viimast teekonda Jekaterinburgi, Tobolski kohaliku kuberneri mõisas. Siingi ootavad ees uued faktid nende loole. Paljudele Siberisse küüditatud eestlastele oli see linn aga nn jaotuspunktiks edasisele teeel asumispaikadesse ning laagritesse.

Külastatakse veel Abalaki küla,seal asub vene õigeusu mungaklooster, kus veel tänapäevalgi sündivat imesid.

Kindlasti pakub see reis Siberisse veel palju muudki huvitavat. Nii et - tasub ikka minna küll.

Küsi lähemat infot:

Tiit Reisid
Tatari 6, Tallinn
Sadama 13, Kärdla
tel 6623762, 4632077
tallinn@tiitreisid.ee
hiiumaa@tiitreisid.ee
www.tiitreisid.ee




Allikas: Tiit Reisid OÜ

 



 

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.