Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-06-12 07:52:19)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 144 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 43 vargust ja üks sõidukivargus ning omavoliline kasutamine. Registreeriti 17 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 17 inimest. Tabati kuus narkojoobes ja 73 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 478 väärtegu.

Piiril väljastati 27 sisenemiskeeldu ja registreeriti kolm salakaubavedamise juhtumit, kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuste rikkumist ning üks ebaseaduslik riigipiiri ületus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
8. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Karjamaa tänaval asuvas korteris lõi 35-aastane mees oma endist elukaaslast, 31-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

8. juunil teatati, et Lasnamäel Anni tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 32-aastane mees oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 25-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


8. juunil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval lõi alkoholijoobes 25-aastane mees oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 25-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.


9. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Timuti tänaval, asuvas korteris lõi alkoholijoobes 65-aastane mees oma elukaaslast, 55-aastast naist ja tekitas talle valu.


9. juunil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris ründas 32-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma elukaaslast, 30-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.


10. juunil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval löödi 39-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.


10. juunil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval lõi 50-aastane mees 68-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 50-aastase mehe kinni.


10. juunil teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval lõi 29-aastane mees 55-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 29-aastase mehe kinni.


10. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval asuvas korteris toimus konflikt abikaasade, 30-aastase mehe ja 24-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled said kehavigastusi.


10. juunil teatati, et Kesklinnas Suur-Ameerika tänaval lõi 62-aastane mees oma abikaasat, 43-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra raske rikkumine
9. juunil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel lõi 31-aastane mees 31-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid löömises kahtlustatava 31-aastase mehe kinni.


10. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval ähvardas ja lõi 33-aastane mees 41-aastast meest. Politseinikud pidasid 33-aastase mehe kinni.


10. juunil teatati, et Nõmmel Turu platsil toimus konflikt kahe seltskonna vahel, mille käigus said kannatada 19-aastane mees, 21-aastane mees ning kaks 22-aastast meest.


Vargus
9. juunil teatati, et F.R. Kreutzwaldi tänaval asuvas majutusasutuses varastati käekell. Kahju on 9000 eurot.


10. juunil teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel asuvas ehtepoes varastati erinevaid esemeid. Kahju on üle 10 000 euro.


Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
9. juunil teatati, et Keila linnas Tähe tänaval asuvas majas lõi alkoholijoobes 32-aastane mees oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 33-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


10. juunil teatati, et Maardu linnas Tuliheina teel asuvas majas lõi alkoholi tarvitanud 61-aastane mees oma elukaaslast, samuti joobes 61-aastat naist ja tekitas talle kehavigastusi.


Juhtumid piiril

8. juunil saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele ja naisele koostati sisenemiskeeld ja nad viibivad lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

9. juunil saabus Odessast Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta lendas järgmisel päeval tagasi Kiievisse.

10. juunil saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Dominica Ühenduse kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

10. juunil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudus kehtiv viisa. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

10. juunil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Nigeeria Liitvabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

9. juunil teatati, et Põlva vallas Uibujärve külas on sisse murtud talumajja, kust varastati aiatehnikat. Kahju on 697 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

10. juuni öösel löödi Kambja alevikus Kesk tänaval alkoholi tarvitanud 45-aastast meest, kellel andsid meedikud esmaabi kohapeal.

9. juuni hilisõhtul lõi joobes 20-aastane mees Tartus Magasini tänaval puhkenud tüli käigus tuttavat 33-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks traumapunkti. Joobes mehe toimetasid politseinikud esmalt arestikambrisse kainenema.

9. juuni öösel sai politsei väljakutse Tartus Kaunase puiesteele, kus olid omavahel tülli läinud naine ja mees. Kohapeal selgus, et alkoholijoobes 25-aastane naine oli püüdnud takistada purjus 25-aastasel mehel autoga sõitu minemist ja seepeale oli mees naist tõuganud. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud ning masina võtmed anti hoiule kaine tuttava kätte.

Ähvardamine

8. juunil teatati, et Nõo vallas Aiamaa külas ähvardas joobes 59-aastane mees oma naist ning põgenes seejärel kodust. Politsei pidas mehe küla vahel kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Naine viga ei saanud ning tema pöördus selgituste andmiseks jaoskonda.

Vargus

8. juunil varastati Tartus Kastani tänava ehitusobjektilt mitmeid elektrilisi tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

Möödunud nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides 13 sõidukist antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

9. juunil kella 11.50 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit Mitsubishi Pajero ning avastasid masina keskkonsoolist Eestis keelatud külmrelva. Sama lugu kordus ööl vastu 10. juunit, kui keelatud elektrišokirelv avastati ühe Vene numbrimärgiga BMW uksetaskust. Ning ka pühapäeval kella 14.30 ajal piiripunkti saabunud Läti numbrimärgiga Daf veokist avastati teleskoopnui, mis on tsiviilkäibes keelatud. Eesti seaduse vastu eksinud anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

9. juunil keskpäeval peatasid piirivalvurid Võrumaal Tsiiruli küla lähistel Venemaa numbrimärgiga sõiduauto Volkswagen Jetta, mille kontrollimisel avastati sõiduki alt peidik. Masin suunati Luhamaale, kus tolliametnikud avastasid röntgenläbivaatusel peidikust 9200 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Maksu- ja Tolliamet alustas masina roolis olnud mehe suhtes menetluse.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

9. juunil lõid kaks seni tuvastamata meest Ubja külas 30-aastast meest.

Vargus

8. juunil varastati Rakveres Võidu tänaval asuvast kauplusest rahakott, milles oli mobiiltelefon iPhone, dokumendid, pangakaardid ja sularaha. Kahju on 750 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. juunil lõi 75-aastane mees Narvas Kangelaste prospektil asuvas kortermaja trepikojas oma naabrit, 70-aastast naist. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

9. juunil tungis 43-aastane mees Lüganuse vallas kallale 27-aastasele mehele. Kannatanu toimetati esmaabi saamiseks traumapunkti.

9. juunil lõi 39-aastane mees Narva-Jõesuus Nurme tänaval asuvas eramaja hoovis korduvalt 30-aastast meest. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

9. juunil tungis alkoholijoobes 42-aastane mees Sillamäel Viru tänaval asuvas korteris kallale oma elukaaslasele, 42-aastaseke naisele. Politsei pidas vägivallatseja kahtlustatavana kinni.

10. juuni õhtul tulistas 15-aastane noormees Mäetagusel pneumaatilisest relvast plastkuulidega 38-aastast meest. Abivajaja toimetati esmaabi saamiseks traumapunkti.

10. juunil löödi Narvas Võidu prospektil asuvas meelelahutusasutuses 33-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

10. juunil tungis alkoholijoobes 38-aastane mees Sillamäel Roheline tänaval asuvas korteris kallale oma abikaasale, 33-aastasele naisele.

Asja rikkumine ja hävitamine

10. juuni öösel põles Narvas Paemurru tänaval sõiduauto Nissan. Põlenguga tekitatud kahju on selgitamisel. Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Vargus

Ajavahemikus 8. juunist kuni 10. juunini lõhuti Narvas Vestervalli tänaval korteri aknaraam ja varastati akutrell, lõikemasin ning tsemendisegaja. Kahju on 205 eurot.

Juhtumid piiril

8. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduauto Mercedes-Benz, mille roolis oli 1958. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Mees esitas kontrollimiseks sõiduki registreerimistunnistuse, milles oli võltsitud märge läbitud ülevaatuse kohta. Isik lubati Eesti Vabariiki ja ta suunati sõidukiga lähimasse tehnoülevaatuspunkti.

8. juunil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1975. aastal ja 1969. aastal sündinud Ukraina kodanikud. Kontrollimisel selgus, et neil puuduvad asjakohased dokumendid ning nende ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Mõlemale mehele väljastati sisenemiskeelud ja nad saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

9. juunil kontrollisid Vasknarva kordoni ametnikud Peipsi järvel paati, mille käigus selgus, et juht, 1977. aastal sündinud mees, ei ole oma väljumist järvele registreerinud. Mehele määrati rahatrahv.

9. juunil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1997. aastal ja 1993. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanikud, kellel puudusid vastavad dokumendid riiki sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeelud ja nad saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

9. juunil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1979. aastal ja 1972. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Samuti olid mõlema mehe ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Neile väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

10. juunil saabus Narva raudteepiiripunkti 1981. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanik, kes esitas ametnikele võltsitud dokumendi. Isikule määrati rahaline karistus, talle väljastati sisenemiskeeld ning suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

9. juunil lõi Lääne-Nigula vallas Martna külas 59-aastane mees 60-aastast meest, kes sai viga.

Vargus

10. juunil varastati Haapsalus Ranna teel asuvast asutusest riidekapist 305 eurot.

Pärnumaa

Vargused

7. juunil varastati Pärnus Hariduse tänaval asuva kaupluse territooriumilt nurgasaag Metabo ja koormakate. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligikaudu 403 eurot.

10. juunil varastas 48-aastane mees Pärnus Mai tänaval asuvast poest kaks pudelit maitseviina. Tema tegu jäi lõpuni viimata, sest ta peeti kaupluse turvatöötaja poolt kinni ja anti üle politseile.

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine

8. juunil teatati politseile, et Kohila vallas Aespa külas tekkinud tüli käigus pigistas 35-aastane naine kaela piirkonnast 65-aastast naist.

Kehaline väärkohtlemine

9. juunil teatati politseile, et Kohila alevis asuvas hoovis pigistas 54-aastane mees õlgadest endist 52-aastast abikaasat. Politsei pidas 54-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.


Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.