Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti meister raiespordis 2018 on Jarro Mihkelson (2018-06-11 07:27:02)


9. juunil 2018. a. Valgas peetud Eesti meistrivõistlustel raiespordis krooniti Eesti meistriks Jarro Mihkelson. Läänemaa Metsaühistus töötav ja Stihli saega võistlev Mihkelson võistleb esimest aastat täiskasvanute arvestuses.

Teisele kohale tuli sel aastal raiespordi juurde naasnud Anto Laas ning kolmandaks mainekas raiesportlane Taavi Ehrpais. Parim välisvõistleja oli seitsmendale kohale platseerunud valgevenelane Anatoli Andron.

Juunioridest tuli esikohale Priit-Karmo Orupõld (üldarvestuse 13.), teine oli Silver Pärn (üldarvestuse 17. koht) ja kolmas Evert Laupa (üldarvestuse 20.). Kõik juuniorid õpivad Luua Metsanduskoolis.

Tänase võistluse tulemusena selgus ka Eesti koondise koosseis augustikuus Norras toimuvatele raiespordi maailmameistrivõistlustele. Koondisesse kuuluvad profiklassis võistlevad Jarro Mihkelson, Taavi Ehrpais ja Sulev Tooming (tänase võistluse 10. mees) ning juuniorklassi võistleja Priit-Karmo Orupõld. Kõigil profiklassi võistlejatel on olemas ka varasem maailmameistrivõistluste kogemus.

Uue Eesti meistri Jarro Mihkelsoni enda sõnul tõi võidu õnnestumine mitmel alal. "Langetamine, kus paljud hävisid, läks hästi. Lisaks laasimine, kus tegin hea aja ja vaid ühe vea," sõnas Mihkelson. Ühtlasi tagas Mihkelson endale ka koha Eesti koondises raiespordi maailmameistrivõistlustele.

Mihkelson lisas, et meistritiitlit julges ta loota pärast neljanda ala, langetamise, lõppu. "Täna olid kehvad tuuleolud ja paljudel meestel seetõttu langetamine ebaõnnestus. Kui mul sai ala tehtud ja üsna hästi, olin juba meistritiitli suhtes lootusrikas," rääkis Mihkelson.

Parimaks juunioriks tulnud Priit-Karmo Orupõld oli kommentaarides tagasihoidlik. "See esikoht ei olnud niipalju minu võit kui teiste meeste kaotus," sõnas ta. Siiski on tal ette näidata kõrgeid kohti ka varasematelt võistlustelt, mis lõpptulemusena tagasid ka pääsu Eesti koondisesse.

Raiespordivõistlustel võisteldakse viiel alal - langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine.

Eesti meistrivõistlused on võistlussarja xCUT CUP 2018 tänavune kolmas jõukatsumine. Premiumsponsor Husqvarna uutest kettidest inspireeritud sari ühendab kevadest sügiseni enda alla kolm traditsioonilist raievõistlust: aprillis maamessil toimuv Kevadkarikas, TOP10 ja Eesti raiemeistrivõistlused. Eesti meister ja maailmameistrivõistluste koondis selguvad 9. juunil Valgas.

Raiespordivõistluste olulisi eesmärke on kutsehariduse edendamine ja kutseõppe propageerimine, samuti ohutud töövõtted ja praktilised teadmised. Seetõttu tehakse lisaks Luua Metsanduskoolile võistluste organiseerimisel koostööd ka SA INNOVEga

Võistlussarja toetavad:

Premiumsponsor - Husqvarna

Kuldsponsorid - STIHL, Stora Enso, RMK, Valga Puu, AS Timber

Autopartner - City Motors

Sponsorid - Aspen, Nordwood, Palmako AS, Roger Puit AS

Partnerid - Luua metsanduskool, SA KIK, AS Tartu Näitused, Värska Vesi AS, Deskis OÜ, Gancia, Eesti Mets, Komatsu, SA Innove, Gardest, UPM Kymmene Otepää AS, Regio OÜ, Eesti Pagar

 

Allikas: Eesti Metsaselts


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.