Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vesiviljelejad saavad taotleda keskkonnamõjude vähendamise toetust (2018-06-04 16:16:37)


Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas
vesiviljelusettevõtte negatiivse keskkonnamõju vähendamise toetuse määruse.

Toetuse andmise eesmärk on säästlikemate tehnoloogiate ja lahenduste kasutuselevõtu kaudu suurendada energiasäästu, seejuures vähendades vesiviljelusettevõtete mõju keskkonnale.

"Toetatakse neid vesiviljelusega tegelevaid ettevõtjaid, kes reaalselt vesiviljelussaaduste tootmisega juba tegelevad. Toetust on võimalik taotleda vesiviljelusettevõtte taastuvatele energiaallikatele ülemineku edendamiseks, energiatõhususe suurendamiseks ja keskkonnale avalduva negatiivse mõju vähendamiseks," selgitas maaeluminister Tarmo Tamm.

Toetuse omafinantseeringu minimaalne määr on 50% abikõlblike kulude maksumusest ning maksimaalne toetuse suurus taotleja kohta on 300 000 eurot. Toetuse tegeliku suuruse määramisel arvestatakse taotleja vesiviljelustoodangu müügitulu ja taotleja omakapitalu suurust. Seega saavad taotleda toetust vaid need taotlejad, kes sektoris toimetavad ja vesiviljelustoodangut annavad.

Toetuse taotlemiseks tuleb taotlus ja muud nõutavad dokumendid esitada ettenähtud tähtajaks Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA). Tähtaja teatab PRIA Ametlikes Teadaannetes.

Toetuse taotlemiseks on vajalik esitada energiaaudit või teatud juhtudel eksperdihinnang, mis on toetuse taotlemisel samuti abikõlblikud. Kusjuures abikõlblikuks loetakse ainult neid tegevusi, mis on välja toodud energiaauditi aruandes või eksperdihinnangus.

Meetme rakendamiseks on Euroopa Merendus- ja Kalandusfondist (EMKF) 2014-2020 esialgu ette nähtud 4 179 185 eurot, millest 75% ehk 3 134 389 eurot kaetakse EMKF vahenditest ning 25% ehk 1 044 796 eurot Eesti riigieelarvest.

Allikas: Maaeluministeeriumi 04.06.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.