Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 23. nädala eelinfo (2018-06-04 07:08:13)

Esmaspäev, 4. juuni
  • Esmaspäeval-teisipäeval toimub Tallinnas Kultuurikatlas Euroopa Liidu Läänemere strateegia foorum, kuhu on oodatud osalema ligikaudu 700 külalist kõikidest Läänemereäärsetest riikidest. Foorumil arutatakse Läänemere piirkonna arengut ning Läänemere kaitset. Osalevad mitmete riikide peaministrid ja ministrid.
    Eesti keskkonnaminister
    Siim Kiisler arutleb teisipäevasel paneeldiskussioonil Läänemere keskkonnaseisundi teemal.


  • Keskkonnaminister ja ÜRO Keskkonnaassamblee president Siim Kiisler annab ÜRO liikmesriikidele 5. juunil, maailma keskkonnapäeval, videosõnumi plastikureostuse kohta.


  • Keskkonnaminister Siim Kiisler allkirjastab Euroopa hotellis toimuval ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse eelnõu avalikkusele tutvustamisel vaba tahte ja koostöölepingu, mis sõlmitakse Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Eesti Vee-ettevõtjate Liidu vahel.
    Ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni eelnõu avalikustamise eesmärk on võimalikult varakult tutvustada erinevatele huvigruppidele uue seadusega kavandatavaid muudatusi ning anda huvigruppidele võimalus esitada omapoolseid ettepanekuid enne lõpliku eelnõu versiooni valmimist. Vaba tahte ja koostöö lepingu eesmärk on ühiselt kaasa aidata 5. juunil eraisikutele avaneva ühisveevärgi ja-kanalisatsiooniga liitumise toetusemeetme õnnestumisele, jagada infot asjast huvitatule ning abistada eraisikuid toetuse taotlemisel ja rakendamisel.


  • Keskkonnaminister Siim Kiisler annab Rakvere vallas üle auhinna Eesti Tööandjate Keskliidu läbiviidava konkursi "Parim praktikakoht" võitjale.

  • Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv ja riigisekretär Heiki Loot kirjutavad alla kestliku arengu koalitsiooniga ühinemisele. Sellega saavad Keskkonnaministeeriumist ja Riigikantseleist koalitsiooni liikmed. Koalitsioon kestliku arengu heaks koondab Eesti ettevõtteid, vabaühendusi ja riigiasutusi, kes tegutsevad maailma kestliku arengu eesmärkide raames ja/või nimel. Koalitsiooni eesmärgiks on saada koostöö- ja infoplatvormiks, mille raames saaks iga liige aidata kaasa kestlikuma maailma loomisele just talle sobival moel.

  • 4.-8. juunini arutavad Eesti ja Venemaa veemajanduse eksperdid Tallinnas ühiste piiriveekogude kasutamise ja kaitse teemadel.
    4.-6. juunini toimub Tallinnas piiriveekogude kaitse ja säästliku kasutamise Eesti-Vene ühiskomisjoni seire, hinnangute ja teadusuuringute töörühma koosolek koos temaatilise seminariga.
    7.-8. juunini toimub Tallinnas piiriveekogude kaitse ja säästliku kasutamise Eesti-Vene veeressursside kompleksse haldamise töörühma koosolek.

    Teisipäev, 5. juuni

  • Teisipäeval, 5. juunil algab Keskkonnainvesteeringute Keskuses (KIK) taotluste vastuvõtt eraisikutele ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks või reovee kogumise nõuetekohase mahuti paigaldamiseks. Toetust antakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest. Meetme töötas välja Keskkonnaministeerium.


  • Algusega kell 10.00 tutvustatakse Klooga, Kloogaranna ja Kersalu ümbruse riigimetsades augustis ja septembris planeeritavaid raietöid ja uue metsa rajamise plaane. Kõrgendatud avaliku huviga (KAH) ala infokoosolek toimub Käbimetsa tee lõpus Otu oja ääres oleval lagendikul.


Kolmapäev, 6. juuni

  • Kell 14.00-16.30 toimub Energia Avastuskeskuses (Põhja-Puiestee 29, Tallinn) Keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskava 2019-2022 avatud seminar, mille eesmärk on tutvustada valdkondlike arutelude tulemusi, sh visiooni ja eesmärke, ning saada keskkonnahariduse osapoolte tagasisidet nende täiendamiseks.


  • Kell 16 toimub klubis Laev (Sadama 25a, Tallinn) Keskkonnainvesteeringute Keskuse ressursisäästu konkursi Negavatt viienda hooaja superfinaal. Negavati kuus finalisti saavad võimaluse žürii, publiku ja toetajate ees näidata, miks nemad on väärt just 10 000 eurost peaauhinda, mis on ette nähtud oma idee elluviimiseks. Konkursi superfinaalis ja žüriis osaleb ka keskkonnaminister Siim Kiisler.


Reede, 8. juuni

  • SA Erametsakeskus võtab kuni 8. juunini vastu metsameetme toetuse taotlusi. Toetust saab küsida hooldusraieteks kuni 30aastases metsas, kasvavate puude laasimiseks, ulukikahjustuste ennetamiseks ning metsaühistud metsatarvikute soetamiseks. Taotluse saab esitada e-PRIA portaalis.

Pühapäev, 10.juuni

  • Algusega kell 12 kuulutab keskkonnaminister Siim Kiisler Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses toimuval tunnustamispeol välja Keskkonnakäpa konkursi ja noore looduskaitsja märgi laureaadid.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.