Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piimafarmid üle Eesti avavad täna oma uksed (2018-06-01 07:33:42)

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab täna avatud piimafarmide päeva. 10 piimafarmi viies maakonnas avavad oma uksed 700-le õpilasele 16-st koolist, et tutvustada kaasaegset piimatootmist. Ühtlasi toimub homme Imaveres Piimapäev, mille raames tutvustatakse huvilistele piimatoodete kvaliteedi hindamist, viiakse läbi talumeiereide piimatoodete hindamine ning toimub palju muud huvitavat.

"1. Juunil tähistatav rahvusvaheline piimapäev on heaks põhjuseks, et ka Eestis avada piimafarmide uksed ja näidata kaasaegset piimatootmist. Kuna sel päeval tähistatakse ka lastekaitsepäeva, siis pakume neljandat aastat järjest just kooliõpilastele võimalust tutvuda piimafarmidega Eesti erinevatest piirkondadest," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Eesti piimakari on Euroopa Liidus toodangu näitajate poolest Taani järel teisel kohal. Jõudluskontrolli andmetel oli möödunud aastal Eesti lehmade keskmine piimatoodang 9619 kg. "Eesti põllumeestel on mida näidata - ehitatud on uued laudad moodsate sööda-, lüpsi- ja sõnnikusüsteemidega, et pakkuda loomadele häid pidamistingimusi ja kaitsta ümbritsevat keskkonda," selgitas Sõrmus.

Koja ettepanekul avavad 10 piimafarmi homme oma uksed ja ligi 700 õpilast 16 koolist saavad võimaluse tutvuda piimakarjakasvatusega. Jõgevamaal ootavad koolilapsi sellel aastal külla Torma Põllumajanduse Osaühing ja Sadala Agro OÜ, Lääne-Virumaal Voore Farm OÜ, Pärnumaal Kaisma OÜ ja Halinga OÜ, Raplamaal Orgita Põld OÜ ja Kaiu LT OÜ ning Võrumaal Nopri Talu OÜ, Lõunapiim OÜ ja Võhandu Põllumajanduse Osaühing (vt lisainfot: www.epkk.ee/Uudised).

Homme toimub Imaveres Eesti Piimandusmuuseumis ka Piimapäev, mille raames korraldab põllumajanduskoda piimatoodete sensoorse hindamise toodetele, millele soovitakse saada Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärki. Toidukvaliteedieksperdid hindavad algusega kell 11 pimetestil erinevate piimatoodete kvaliteeti. Kõikidel huvilistel on võimalik jälgida, kuidas toidutoodete sensoorne hindamine toimub. Hindamise käigus hinnatakse ka erinevaid talumeiereide tooteid - nii saavad ka väiketootjad professionaalse tagasiside oma toodetele.

Tänavu korraldatav avatud piimafarmide päev on jätkuks põllumajanduskoja poolt aastatel 2015-2017 ellu viidud programmile "Piim - päeva pärl!". Varasema kolme aasta jooksul on avatud piimafarmide päeva raames piimafarme külastanud kokku juba 7000 last üle Eesti.



Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.