Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Palume ATV-ga turbamullasel pinnal mitte sõita! (2018-05-28 07:33:10)






Laupäeval, 26.05.2018 kell 10:51 sai Häirekeskus teate Ida-Virumaal, Toila vallas levivast turbapõlengu lõhnast. Päästjad leidsid teatejärgselt Toila valla, Konju küla, Süsinõmme liivakarjääri lähedal (nn. Oru turbaväljad) põlevat turbapinnast ja võsa. Kustutustööd olid päästjatele keerukad, kuna raskendatud oli ligipääs tulekahjule soise pinnase tõttu. Kokku oli põlengust haaratud ligikaudu 2 ha suurune maaala. Sündmusele kaasati Iisaku, Jõhvi, Kohtla-Järve Narva-Jõesuu ja Sillamäe päästjaid päästetehnikaga. Elanikele ohtu ei ole ning kustutustööd jätkuvad ka homme.

Sündmuskohale jõudes märkasid päästjad selle läheduses ja põlengu alal värskeid ATV jälgi. Sellest tulenevalt on alust arvata, et põlengu võis põhjustada just sellise mootorsõidukiga sõitmine.

Palume elanikel tuleohtlikul ajal turbasel pinnal ATV- ga mitte sõita. ATV- ga turbapinnal sõites koguneb turbamulla tolm sõiduki summutile, millel kuumenedes ja seejärel pinnale tagasi kukkudes põhjustab tulekahju. Sellise mõtlematu tegevuse tagajärg haarab suurt hulka päästeressurssi ning võib halvendada oluliselt ülejäänud päästeteenuste kättesaadavust elanikkonnale.

Vaata Riigi Ilmateenistuse tuleohukaarti http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/tuleohukaart/



Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.