Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA laevastik harjutab koos Soome kolleegidega õlireostuse koristamist (2018-05-22 12:53:02)


Täna harjutab Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) merereostuse tõrjumist Kopli lahel. Õppusele on kaasatud PPA merevalvekeskus, laevastik, lennusalk ja Soome koostööpartnerid.

Politsei- ja Piirivalveameti laevastiku juhi Kaupo Lääneranna sõnul on õppuse eesmärk harjutada koostööd erinevate üksuste vahel. "Reostuse koristamine ei ole kunagi ainult ühe laeva või inimese ülesanne. See on meeskonnatöö, kus juhiseid annab merevalvekeskus, lennusalk jälgib olukorda õhust ja päästeamet aitab kaldal tegevusi läbi viia," sõnas Läänerand.

Merereostuse korjeks on tähtis omada vajalikku ressurssi, millega olukord minimaalsete kahjudega kontrolli alla saada. "Kui reostus jõuab kaldale, on selle koristamine tunduvalt keerulisem ja tekib oluliselt suurem kahju keskkonnale," sõnas laevastiku juht.

Lääneranna sõnul peab laevastik olema valmis koos töötama ka teiste riikide üksustega. "Soome merevägi ja piirivalve on meile oluliseks partneriks, kui peaks juhtuma mõni suurem õnnetus. Soome vetes on õlireostusi olnud rohkem, mistõttu on neil ka kogemusi ja teadmisi, mida nad on valmis meiega jagama," lisas kapten.

Õppuse stsenaariumi järgi põrkab Kopli lahes Vene-Balti sadamast väljunud tanker Masalli kaubalaevaga Prima Celina. Tankeri korpusesse tekkinud praost voolab välja laevakütust, merre on voolanud hinnanguliselt 400m³. Tankeri pardal sai viga meeskonna liige, kellele on vaja esmaabi osutada.

Õppust korraldab PPA koostöös Veeteede Ameti, Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni. Õppusest võtavad samuti osa Päästeamet, Soome merevägi, Soome piirivalve ning Meritaito OY.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 22.05.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.