Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laenuvõimalus maaelu edendajatele (2004-09-09 12:38:02)
Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) ning Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) sõlmisid kokkuleppe, mille alusel külaelu arendajatel, kellele PRIA määras või määrab investeeringutoetuse, on võimalik saada omaosaluse rahastamiseks MES-ist laenu või tagatist pangalaenu jaoks.

PRIA ja MES leppisid kokku teha maaelu edendamise eesmärgil omavahelist koostööd SAPARD-i meetme 6 "Külade taastamise ja arendamise investeeringutoetus" ja riikliku arengukava (RAK) meetme 3.5. "Külade taastamine ja arendamine" raames.

MES-i juhatuse esimehe Raul Rosenbergi sõnul on PRIA-ga edukat koostööd tehtud ka varem, SAPARD-i teiste toetusmeetmete väljamaksmisel. "Praegune koostöö külade arendamise toetuse raames sündis eeskätt tänu maapiirkonnas tegutsevate mittetulundusühingute aktiivsele tegevusele. MES-ist on võimalik saada laenu või pangast võetava laenu korral kuni 75% ulatuses tagatist," ütles Rosenberg. "Kasu saavad sellest maal elavad inimesed, sest rahastatavad projektid hõlmavad laia valdkonda ja on suunatud peamiselt ühiskondlike hoonete ning rajatiste kordategemisele."

Külade arendamise investeeringutoetuse taotlejad, kes on saanud PRIA-st kinnituskirja toetuse määramise kohta ja vastavad laenu saamise tingimustele, saavad MESist omaosaluse rahastamiseks laenu, mille laenuprotsent on esimesel aastal 2% ning teisel ja kolmandal aastal 6%. SAPARDi toetust külade arendamiseks said mittetulundusühingud kuni 90%, vallad kuni 80% ja ettevõtjad kuni 40% investeeringu käibemaksuta maksumusest. Taotlejatel tuleb investeeringu eest esmalt endal tasuda, toetus makstakse välja kolme kuu jooksul pärast investeeringu eest tasumist tõendavate dokumentide PRIA-le esitamist.

MES-i laenude kohta saab lisainfot veebilehelt http://www.mesa.ee ja telefonil 648 4064.

Allikas: PRIA ja MES-i pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.