Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lihtsustub põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse taotlemine (2018-05-15 09:01:06)


Maaeluministeerium saatis kooskõlastamisele maaeluministri 18. septembri 2015. a määruse nr 5 "Keskmise suurusega ettevõtjate ja suurettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetus" muudatuse, mille eesmärk on suurendada põllumajandustoodete konkurentsivõimet nii sise- kui ka välisturul.

Keskmise suurusega ettevõtjate ja suurettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse peamine eesmärk on aidata kaasa toodete töötlemise osakaalu suurendamisele ja töötlemise efektiivsuse tõstmisele, mis parandaks toodete konkurentsivõimet nii siseturul kui ka välisturgudel.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul loob määruse muudatus ettevõtjatele paremad ja selgemad tingimused toetuse taotlemiseks. "Määruse üks olulisemaid muudatusi on elektroonsele taotlemisele üleminek. Tänu sellele ei pea taotleja enam koos avaldusega esitama nii palju lisadokumente, sest dokumentides kajastatud andmed muutuvad avalduse osaks ning nende andmete edastamine ja kajastamine koos avaldusega lihtsustub," lisas minister Tamm.

Toetust saavad taotleda keskmise suurusega ettevõtjad ja suurettevõtjad seadmete soetamiseks. Toetuse minimaalne suurus ühe taotluse kohta on 100 000 eurot ja toetuse maksimaalne suurus kogu arengukava programmiperioodi jooksul on kaks miljonit eurot ühe taotleja kohta. Kogu meetme eelarve on 16,56 miljonit eurot, kuid 2018.a taotlusvooruks on kavandatud 3 miljonit eurot.

Eelnõus tehakse vajalikud muudatused tulenevalt elektroonsele taotlemisele ja menetlemisele üleminekust: keskmise suurusega ettevõtjate ja suurettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse taotlusi võetakse edaspidi vastu üksnes Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti e-teenuse keskkonna kaudu. Meetme 2018. a taotlusvoor on kavandatud novembrikuusse.


Allikas: Maaeluministeeriumi 15.05.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.