Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-05-15 07:46:37)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 140 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 44 varavastast kuritegu, sealhulgas 26 vargust (kolm eluruumidest ja üks sõidukist) ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 19 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 23inimest. Tabati 96 alkoholijoobes ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 445 väärtegu.

Piiril väljastati 12 sisenemiskeeldu ning riigist saadeti välja kaks isikut. Registreeriti kaks piirirežiimi rikkumist ja kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületust.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
11. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval asuvas korteris toimus konflikt 54- ja 19-aastase naise vahel. Mõlemad said kergemaid vigastusi.

11. mail teatati, et Kesklinna Toompea tänaval löödi 26-aastast meest.

12. mail teatati, et Kristiines Vuti tänaval asuvas majas lõi 25-aastane mees oma ema, 44-aastast naist.

12. mail teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval lõi 59-aastane mees 70-aastast meest. Politseinikud pidasid 59-aastase mehe kinni.

12. mail teatati, et Lasnamäel Sinimäe tänaval asuvas korteris lõi 30-aastane mees oma abikaasat, 27-aastast naist.

13. mail teatati, et Lasnamäel Majaka põigul asuvas korteris lõi 41-aastane mees 32-aastast meest. Politseinikud pidasid 41-aastase mehe kinni.

Vargus
12. mail teatati, et Kesklinnas Mere puiesteel asuvast baarist varastati seljakott isiklike esemetega. Esialgne kahju on 1380 eurot.


Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. mail teatati, et Lagedi alevikus Jaama tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 49-aastane mees oma ema, 85-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

12. mail teatati, et Jüri alevikus Aruküla teel asuvas majas lõi 18-aastane mees 45-aastast meest.

13. mail teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval löödi 43-aastast meest.

Juhtumid piiril

11. mail saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus tagasi Moskvasse.


12. mail saabus Odessast Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeelud ning nad lahkusid 13. mail tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. mail lõi alkoholi tarvitanud 25-aastane mees Tartus Vanemuise tänava eramus tuttavat 27-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta arestikambrisse kainenema.

11. mail teatati, et Tartus Emajõe lähistel löödi alkoholijoobes 29-aastast naist. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks traumapunkti. Lööjat ja juhtumi üksikasju selgitab politsei.

12. mail löödi Tartus Kalda teel 16-aastast noormeest. Meedikud andsid noorukile esmaabi ning seejärel pöördus nooruk ühes vanemaga üksikasjade selgitamiseks jaoskonda.

12. mail teatati, et Kambja vallas Lemmatsi külas puhkes endiste elukaaslaste vahel tüli, millesse sekkus 18-aastane perepoeg. Rüseluse käigus sai noormees viga ning meedikud viisid ta TÜ Kliinikumi tervisekontrolli. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

13. mai hilisõhtul puhkes Tartus Pikal tänaval tüli tuttavate meeste vahel. Konflikt käigus lõi joobes 41-aastane mees 63-aastast meest, kellele meedikud sündmuskohal esmaabi andsid. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema.

Ööl vastu 14. maid teatati, et Tartus Vallikraavi tänava meelelahutusasutuses puhkes kolme mehe vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Rüseluses sai viga 25-aastane mees ning meedikud viisid ta esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas kinni kaks joobes 27-aastast meest ning viis nad esmalt arestimajja kainenema.

Vargus

13. mail teatati, et Tartus Salme tänava maja keldrist varastati meeste maanteeratas. Kahju on 2000 eurot.

Viljandimaa

Vargus

12.mail avastati, et Mulgi vallas Vana-Kariste külas on sisse murtud suvekodusse, kust varastati neli rehvi, voodipesu, elektripliit ja rõivaid. Esialgne kahju on 1000 eurot.

Juhtumid piiril

11. mai pealelõunal kontrolliti Koidula piiripunktis Eestisse saabumisel Valgevenes registreeritud sõiduautot Toyota Land-Cruiser, mida juhtis 37-aastane Valgevene Vabariigi kodanik. Sõiduki kontrollimisel märkasid piirivalvurid, et maasturi tehasetähis oli muudetud ning identifitseerimiskleebisel esines võltsimistunnuseid. Sõiduk paigutati täiendavaks ekspertiisiks piiripunkti territooriumile ning isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

11. mai õhtul viisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud koostöös tolliametnikega Võru- ja Valgamaal läbi kontrollreidi ennetamaks, avastamaks ning tõkestamaks Eesti ja Läti riigipiiri ületuse teel salasigarettide ja alkoholi toimetamist riiki. Samuti teostati reidi ajal kontrolli dokumendi kaasas kandmise kohustuse täitmise, võltsitud dokumentide ja teisele isikule kuuluvate dokumentide kasutamise üle ning teostati liiklusjärelvalvet, et tuvastada alkoholijoobes juhte, tagada liiklusohutust ja avalikku korda. Kokku kontrolliti 234 sõidukit ja 304 isikut. Kontrolli käigus tuvastati ühtekokku 18 erinevat rikkumist: 2 dokumendi kaasaskandmise kohustuse rikkumist, 1 liikluskindlustuseta sõiduk, 1 turvavööta juht, 2 ülevaatuseta sõidukit; 1 kehtiva juhiloata isik, 1 puudulikult vormistatud aktsiisikauba deklaratsioon; 7 veokil oli teekasutustasu maksmata; 1 alkoholi-, tubaka, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse rikkumine, 1 tubakaseaduse rikkumine ning avastati üks nõuetekohaselt registreerimata välistööline.

12. mai õhtul märkasid Värska piirivalvurid, et Pihkva järvel ületas üks mootorpaat ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Venemaa Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Infot ajutise kontrolljoone ületusest vahetati otsemaid ka naaberriigi piirivalvuritega, kes mootorpaadi järvel kinni pidasid. Medli kordoni piirivalvurite kinnitusel oli tegu kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikuga, kes üksikasjade selgitamiseks ühes mootorpaadiga sealsesse kordonisse viidi.

12. mai õhtupoolikul tuvastasid Värska piirivalvurid valveseadmetega piiriäärsel alal ühe inimese liikumise. Vahejuhtumile reageerinud piirivalvurid pidasid 57-aastase Eesti mehe kinni ja ta toimetati asjaolude selgitamiseks kordonisse, kus talle määrati piirirežiimialas viibimise eest rahaline karistus.

13. mail kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit BMW, kust avastasid elektrišokirelva, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Piirivalvur konfiskeeris sõidukist avastatud keelatud eseme, masina juhile koostati väärteoprotokoll ning tal lubati seejärel riigist lahkuda.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

11. mail teatati, et Rakvere linnas Näituse tänaval tungis 30-aastasele mehele kallale 25-aastane mees.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

13. mail teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Altserva tänaval tekkinud tüli ja kakluse käigus lõi 37-aastane mees 30-aastast meest terariistaga. Mõlemad mehed toimetati esmaabi andmiseks haiglasse.

Kehalised väärkohtlemised

11. mail teatati, et Narva-Jõesuu linnas Pargi tänaval asuva korterelamu trepikojas löödi 78-aastast naist. Politsei pidas 78-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

11. mail teatati, et Narvas Uusküla tänaval asuvas korteris tekkis elukaaslaste vahel konflikt, mille käigus sai vigastada 37-aastane naine. Politsei pidas 35-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

11. mail teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuva korterelamu juures löödi 25-aastast meest.

12. mail teatati, et Jõhvi külas Mooni tänaval asuvas korteris tungis 55-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 51-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

12. mail teatati, et Jõhvi linnas Hariduse tänaval asuvas korteris peksis 43-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 41-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

12. mail teatati, et Jõhvi linnas Sompa tänaval asuva meelelahutusasutuse juures tungiti kallale 36-aastasele mehele. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

12. mail teatati, et Olgina alevikus Narva maanteel peksis 16-aastast neiut 29-aastane mees. Politsei pidas alkoholijoobes mehe kahtlustatavana kinni.

12. mail teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas meelelahutusasutuses löödi 37-aastast meest. Kiirabi osutas mehele esmaabi.

13. mail teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuva kaupluse juures peeti kinni pisivaras, kes muutus agressiivseks ja lõi 35-aastast naist. Politsei pidas 25-aastase alkoholijoobes mehe kahtlustatavana kinni.

Röövimine

13. mail teatati, et Narvas Rahu tänaval tungiti kallale 29-aastasele mehele ja varastati mobiiltelefon Samsung ja kott koos dokumentidega. Kahju on 749 eurot.

Vargused

11. mail teatati, et Jõhvi linnas Keskväljakul asuva kaubanduskeskuse parklas varastati auto kindaleakast rahakott, milles olid dokumendid, pangakaart ja sularaha summas 385 eurot.

11. mail teatati, et Narvas Hariduse tänaval varastati käekott, milles olid dokumendid, pangakaart ja mobiiltelefon Samsung. Kahju on selgitamisel.

11. mail teatati, et Narvas Joala tänaval asuva korterelamu trepikojast varastati jalgratas Trek. Kahju on 300 eurot.

12. mail teatati, et Alutaguse vallas Väike-Pungerja külas tungiti sisse eramajja ja varastati televiisor Philips, öövaatlusseade Pulsar, jahitrofeed ja optilised sihikud. Kahju kokku on 9700 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine

12. mail teatati, et Alutaguse vallas Ereda külas asuval kinnistul põles kolm hoonet. Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Juhtumid piiril

11. mail tuvastati Peipsi järvel ebaseaduslik ajutise kontrolljoone ületamine. Vasknarva kordoni ametnikul pidasid kinni mootorpaadi, mida juhtis 1971. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Isikule määrati rahatrahv.

12. mail saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1989. aastal ja 1975. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud, kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

12. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1971. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Samuti puudusid isikul asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

13. mail saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1989. aastal ja 2013. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Samuti puudusid isikutel asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

13. mail saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1992. aastal ja 1995. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Samuti puudusid isikutel asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Omavoliline sissetung

12. mail teatati, et Lääne-Nigula vallas Kuijõe külas on sisse murtud tallu. Lõhkumisega tekitatud varaline kahju on esialgsetel andmetel 400 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

12. mail lükkas Pärnus Kooli tänaval asuvas hoovis 29-aastane mees oma 31-aastast endist elukaaslast, kes tekkinud rüseluse käigus sai viga. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine

12. mail alustati kriminaalmenetlust selles, et 9. mail lõi Kehtna vallas Kabala külas seni tuvastamata isik 53-aastast meest, kes sai viga.

Vargus

13. mail teatati, et Rapla vallas Põlliku külas on vaba juurdepääsu kasutades talu territooriumilt varastatud ratastraktor T-20. Vargusega tekitatud varaline kahju on 1500 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.