Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus nõustus eraldama keskkonnaministeeriumile pilveteenusele üleminekuks 800 000 eurot (2018-05-11 07:03:37)

UPS-i akuploki põleng Maa-ametis. Foto: Marko Arula


Valitsuskabineti nõupidamisel nõustuti eraldada Keskkonnaministeeriumile Rahandusministeeriumi sihtotstarbelisest reservist 800 000 eurot serveriruumi tulekahju tagajärgede likvideerimiseks ning sellest mõjutatud teenuste pilveteenustena kasutuselevõtuks.

"Serveriruumi põlengus andmed kaotsi ei läinud ja kõik teenused suutsime üsna kiirelt taastada, aga rohkem riskida ei saa. Peame tagama, et meie rohkete ja paljudele inimestele oluliste teenused töötaksid ning tähtsad andmed säiliksid. Esialgsete plaanidekohaselt luuakse pilveteenused riigi hallatavasse riigipilve keskkonda, mille arengule Keskkonnaministeeriumi teenuste ületoomine on seni ülekaalukalt suurim projekt ja saab suureks arenguhüppeks," kommenteeris keskkonnaminister Siim Kiisler.

Rahandusministeeriumi sihtotstarbelisest reservist eraldatava 800 00 euroga saab Keskkonnaministeerium uuendada tulekahjus kahjustada saanud seadmeid ning teha ettevalmistusi pilveteenusele üleminekuks.

Pilveteenusele üleminekut oli Keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskusel nagunii plaanis 2019. aastal alustada, aga aprillis toimunud intsidendi tõttu tuleb sellega alustada kohe ja kiirendatud graafikus. Pilveteenuse projekti edukaks elluviimiseks vajab Keskkonnaministeerium perioodil 2019-2022 kokku 2,8 miljonit eurot, millele on osaline kate juba olemas.

19. aprillil toimus Keskkonnaministeeriumi haldusala infosüsteeme käitavas serveriruumis põleng, mille tulemusel sai kannatada serveriruumis asunud tehnika ja ruum ise. Põlengu järel olid ajutiselt katkenud või häiritud pea kõigi infosüsteemide töö, sealhulgas polnud kättesaadavad ministeeriumi haldusala asutuste kodulehed.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.