Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suurkonverents pakub säästlikke tulevikuvisioone (2018-05-08 17:24:56)


Eesti Maaülikooli iga-aastane konverents "Biosystems Engineering" ehk "BSE 2018" keskendub sel korral biomajandusele, jätkusuutlikule arengule ning põllumajanduse digitaliseerimisele.

Üheksandat korda peetava rahvusvahelise konverentsi eesmärk on kokku tuua teadlasi, eksperte ja õppejõude kogu maailmast, et teha teaduskoostööd erinevate riikide teadlasgruppide vahel. "Jagame informatsiooni kaasaegsete biosüsteemide tehnoloogiatest ja vahetame uusimaid teadusideid," kirjeldas maaülikooli biomajandustehnoloogiate õppetooli professor Timo Kikas.

Kikase sõnul on Industry 4.0 kontseptsioon juba mõnda aega rakendamist leidnud, seevastu digitaliseerimine põllumajanduses on alles lapsekingades. "Kuidas optimaalsemalt kasutada põllutöömasinaid? Kuidas vähendada inimmõju tootmisele ja keskkonnale? Nendele ja paljudele teistele küsimustele otsime konverentsil vastust koos teadlastega 34 erinevast riigist."

Konverents algab plenaaristungiga, kus jagavad oma teadmisi kogemustega teadlased, nagu prof Alexander Jäeger, prof Thomas Keller, prof Rimantas Venskutonis ja akadeemik, prof Enn Lust.Ettekanded puudutavad globaalses mõttes olulisi teemasid, nagu jäätmete taaskasutamine, toiduturvalisus, biorafineerimine ja taastuvenergia tulevik.

Programmis on 185 ettekannet, mis jagunevad kümne sektsiooni vahel. Konverentsil on ettekandeid 12 alavaldkonnast, millest populaarsemateks on taastuv- ja bioenergia, täppisviljelus, toidutehnoloogia ning põllumajandustehnika.

Konverents toimub 9.-11. mai maaülikooli tehnikainstituudis, Kreutzwaldi 56. Täpsema programmiga on võimalik tutvuda http://bse.emu.ee/.

Allikas: Eesti Maaülikooli 08.05.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.