Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Juubeliaasta toob kuus suurt toidusündmust (2018-04-29 12:45:35)

Maaeluministeerium kingib Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul Eestile kuus toidusündmust ja kutsub tänavu üles katma juubelilauad kodumaiselt.


"Eesti toit on osa meie kultuurist. See on kujunenud aastasadade jooksul ja on mõjutatud Eesti neljast aastaajast. Meie liigirikkad rohumaad, viljakad põllud, külluslikud metsad, rabad ja sood, meri, järved ja jõed annavad eestimaalaste toidulauale head ja ehedat toitu kõigil neljal aastaajal," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

"Juubeliaasta tähistamiseks võiks valida poest kodumaiseid tooteid ja katta oma toidulaua Eesti toiduga. Seepärast on tänavused Maaeluministeeriumi vedamisel toimuvad suured toidusündmused pühendatud just Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale," märkis Tamm. "Toidusündmused alates avatud kalasadamate päevast aprilli lõpus ja lõpetades Eesti toidu kuuga septembris toovad juubeliaasta puhul esile Eesti köögi kogu selle maitsvuses."

Eesti Vabariigile kingitakse avatud kalasadamate päev, Pärnumaa maitsete aasta, avatud toidutööstuste nädal, avatud talude päev, Eesti hommikusöök Eesti toiduteel ja Eesti toidu kuu.


Tänavu toimuvad suured toidusündmused

· 28. aprill ‒ toimus avatud kalasadamate päev (www.avatudsadamad.ee). Üle Eesti on avatud 23 kalasadamat, kus saab tutvuda kalandusega, maitsta kohalikku kalatoitu, kaasa osta värsket kala ja kalatooteid ning osa võtta kogu perele mõeldud meelelahutusprogrammist.

· 4. mai 2018‒mai 2019 - Pärnumaa maitsete aasta (http://eestitoit.ee/et/content/2018-parnumaa-maitsete-aasta-programm). Eesti toidu aastat valitakse kolmandat korda; tänavu on see pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. 4. mail 2018 antakse Eesti toidupiirkonna tiitel üle Pärnumaale restoranis Eagle, kus kohalikud maitsed on oskuslikult terviklikuks menüüks kokku pannud Eesti peakokkade ühenduse president Rudolf Visnapuu.

· 21.-27. maiavatud toidutööstuste nädal(www.eestitoit.ee). Oma uksed avab uudistajatele üle 27 toidutööstuse.

· 22. juuli ‒ avatud talude päev (www.avatudtalud.ee). Üle 200 talu ja põllumajandustootmise üle Eesti avavad oma uksed ja südamed ning kutsuvad kõiki vaatama, kust tuleb piim ja kuidas leib lauale saab. Külastajad saavad avatud talude päeval näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma talu eripärasid.

· 2018. aastal on Eesti toidutee projekti fookus Eesti hommikusöögil (peatselt rohkem infot www.toidutee.ee).

· September 2018 ‒ Eesti toidu kuu (www.eestitoit.ee). Tänavu toimub neljandat korda Eesti toidu kuu, mil huvilistel on võimalik külastada mitmesuguseid toiduüritusi.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähemat infot juubeliürituste kohta saab veebilehelt www.EV100.ee.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.