Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vana pärmivabriku kvartalist kujundatakse kaasaegne linnaruum (2018-04-20 07:47:53)


Volikogu saatis avalikule väljapanekule endise pärmivabriku ala detailplaneeringu, mille eesmärk on muuta suhteliselt suletud territoorium avatud ja atraktiivseks keskkonnaks ning leida uus rakendus lagunenud hoonetekompleksile.


Ülejõel Pika ja Pärna tänava ristmiku juures asuval ligi 1,4 hektari suurusel planeeringualal paiknevad endise pärmivabriku kompleksi hooned. Praktiliselt linna keskuses oleval piirkonnal on suur arengupotentsiaal elu- ja ärikvartalina.

Planeeringu järgi liidetakse Pikk tn 58, Pärna tn 1, Pikk tn 60, 64 ja Uus tn 37 kinnistud üheks krundiks, kuhu on lubatud ehitada neli ühe- kuni kuuekorruselist äri- ja eluhoonet. Hoonestus on kavandatud astmelise ja liigendatuna.

Pärna tänava ääres asuv pärmivabriku kontorihoone rekonstrueeritakse ning peahoone Pika ja Pärna tänava poolsed fassaadid, korsten ja toorainemahuti renoveeritakse uue hoone mahus. Samuti on ette nähtud Uut ja Pikka tänavat ühendava jalgtee äärde taskupargi ja Pika tänava äärde kuuekorruselise teravatipulise hooneosa rajamine.

Detailplaneeringu alus on 2014. aastal toimunud arhitektuurivõistluse võitja Salto AB OÜ töö, mida võistluse žürii pidas esikoha vääriliseks suhteliselt lakoonilise, linnaruumiliselt tundliku ja avatud ning olemasolevaid kvaliteete võimendava lahenduse eest. Väärtustatud on pärmivabriku arhitektuuri, sidudes selle tänapäevase arhitektuurse lahendusega.

Detailplaneeringu avalik väljapanek on 8.-22. mail 2018. Planeeringuga saab tutvuda Tartu kodulehel ja infokeskuses raekojas.
https://bit.ly/2JURn5T

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.