Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-04-17 07:22:56)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 140 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli neli avaliku korra rasket rikkumist, 41 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust (kolm eluruumidest ja üks sõidukist) ja kolm sõidukivargust ning omavolilist kasutamist. Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ning sai vigastada 10 inimest. Tabati kolm narkojoobes ja 65 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 359 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 11 euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati 13 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja üks inimene. Registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine, kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuste rikkumine ja kolm salakaubavedamise juhtumit.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

13. aprillil teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval lõi 24-aastane mees 26-aastast meest. Politseinikud pidasid 24-aastase mehe kinni.

13. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval asuvas kortermajas lõi tundmatu meesterahvas 32- ja 30-aastast meest.

14. aprillil teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuvas korteris lõi 24-aastane mees oma elukaaslast, 23-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

14. aprillil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris lõi 32-aastane mees oma abikaasat, 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. aprillil teatati, et Kesklinnas Uus-Sadama tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 47-aastane mees oma elukaaslast, 29-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval asuvas korteris lõi 18-aastane mees oma venda, 20-aastast meest.

Avaliku korra raske rikkumine

14. aprillil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi tundmatu meesterahvas 54- ja 30-aastast meest.

Vargused

13. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval asuvast kuurist varastati golfivarustus. Esialgne kahju on 2000 eurot.

15. aprillil teatati, et Haaberstis Õismäe teel varastati autost ehitustöörist. Esialgne kahju on 3500 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. aprillil teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval asuvas korteris lõid 34- ja 58-aastane mees 61-aastast meest. Politseinikud pidasid lööjad kinni.

14. aprillil teatati, et Kuusalu vallas Kiiu alevikus lõi 70-aastane mees oma abikaasat, 75-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril

13. aprillil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina Vabariigi kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus 14. aprillil tagasi Kiievisse.

14. aprillil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina Vabariigi kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus 15. aprillil tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

15. aprillil avastati, et Tartus J. Kuperjanovi tänaval seisnud Volvo pagasiruumist on varastatud sülearvutid ja spordikott. Kahju on umbes 1500 eurot.

14. aprillil teatati, et Tartus A. Haava tänava kortermaja lukustatud panipaigast varastati jalgratas. Kahju on 2500 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

14. aprilli õhtul lõi joobes 32-aastane mees Tartus Riia tänava bussipeatuse juures sõnavahetuse käigus tuttavat 19-aastast noort meest. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud. Politsei viis agressiivse joobes mehe kainenema.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

15. aprilli pealelõunal lõi joobes 28-aastane mees Tõrva vallas Alamõisa küla eramus tüli käigus oma sama vana elukaaslast. Sündmuskohale saabunud meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal. Joobes mehe viisid korrakaitsjad esmalt ära kainenema.

Vargus

13. aprilli õhtupoolikul avastati, et Otepää vallas Mägiste külas on sisse murtud talumajja, kus oli ära lõhutud ahi ja pliit. Sissemurdmise ja lõhkumisega tekitatud kahju on 2000 eurot.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kahte Venemaa numbrimärgiga sõiduautot, kust avastasid kiirusmõõteseadme, mille omamine ja kasutamine on Eestis keelatud. Autoroolis olnud Venemaa Föderatsiooni kodanikele tehti suuline hoiatus, nad eemaldasid seadme oma sõidukit ning jätkasid oma teekonda.

13. aprillil kella 7 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 30-aastasel Ukraina kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid isikul asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. aprillil kella 18 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 41-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 120 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ning ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

13. aprillil kella 23 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 37-aastasel Gruusia kodanikul, kes esitas piirivalvuritele kontrolliks võltsimistunnustega Leedu Vabariigi liikluskindlustuspoliisi. Piirikontrollis ei andnud isik ametnikele tõepäraseid ütlusi, segas menetluse läbiviimist, oli agressiivne, mistõttu tõkestati tema piiriületus, talle kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. aprilli õhtul kella 17 ajal saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa numbrimärgiga sõiduauto Renault, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid masina kindalaekast vedrujõul avaneva noa. Isik koos tsiviilkäibes keelatud esemega anti menetlustoimingute läbiviimiseks üle Maksu- ja Tolliameti ametnikele.

14. aprilli pealelõunal saabus Luhamaa piiripunkti Läti numbrimärgiga Daf veok, mida juhtis 55-aastane mees. Piirvalvurid leidsid kontrolli käigus veoauto kabiinist teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Isik koos teleskoopnuiaga anti menetlustoimingute läbiviimiseks üle Maksu- ja Tolliameti ametnikele.

14. aprillil tabasid piirivalvurid Peipsil ahinguga röövpüüki teostanud 30-aastase mehe, kes piirivalvureid märganuna kalapüügivahendi vette heitis. Piirivalvurid tõid röövpüügivahendi veest välja ning võtsid selle hoiule. Röövpüüdja suunati kaldale, tema suhtes alustati kalapüügiseaduse rikkumise eest väärteomenetlus ning talle anti kutse asjaolude selgitamiseks ilmuda keskkonnainspektsiooni Tartu esindusse.

15. aprillil kella 7 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 60-aastasel Armeenia Vabariigi kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

Ajavahemikul 1. aprill kuni 14. aprill varastati Rakvere linnas Turu platsil maa-alusest parklast mootorratas Aprilia. Kahju on 4500 eurot.

Ajavahemikul 8. aprill kuni 14. aprill tungiti Vinni vallas Põlula külas sisse tallu ja varastati sõiduauto Toyota, erinevad tööriistad ja muid esemeid. Kahju kokku on 9680 eurot.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. aprillil teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuva maja juures löödi 28-aastast naist.

14. aprillil teatati, et Narvas Uusküla tänaval asuvas korteris lõi 34-aastast naist tema endine abikaasa, 34-aastane mees.

14. aprillil teatati, et Narvas Haigla tänaval asuvas korteris lõi 36-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

15. aprillil teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas korteris lõi 46-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 42-aastase mehe.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine

13. aprillil teatati, et Jõhvi linnas Tartu maanteel asuvas kaupluses sooviti kauba eest tasumiseks kasutada võltsimistunnustega 50 eurost rahatähte.

Vargused

Ajavahemikul 4. aprill kuni 12. aprill varastati Narvas A. Daumani tänaval asuvast garaažiboksist kuus tasakaaluliikurit, nende varuosad, elektriratta adapter ja diiselkütust. Kahju kokku on 1665 eurot.

13. aprillil teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korterelamus tungiti sisse keldriboksi ja varastati autovaruosad ja tööriistad. Kahju kokku on 1300 eurot.

13. aprillil teatati, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval tungiti sisse suvilasse ja varastati kaks metallredelit, keraamiline elektriradiaator ja mootorsaag. Sissetungi ja vargusega tekitati kahju summas 695 eurot.

Juhtumid piiril

13. aprillil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1972. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik ja 1992. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

13. aprillil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1961. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Samuti puudusid isikul asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

14. aprillil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1983. aastal ja 1981. aastal sündinud Ukraina kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Samuti puudusid isikutel asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Avaliku korra raske rikkumine

14. aprillil lõi Järva vallas Koigi külas asuva kaupluse juures 40-aastane mees omavahelise konflikti käigus rusikatega 50-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa


Avaliku korra raske rikkumine

14. aprillil ründas Sindis Jaama tänaval asuva kaupluse juures 40-aastane mees 31-aastast meest. 40-aastane mees peeti kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

14. aprillil lõi Lääneranna vallas Piha külas omavahelise tüli käigus 49-aastane mees 51-aastast meest, kes sai viga.

Ähvardamine

14. aprillil ähvardas Pärnus Pikal tänaval asuvas Pärnu politseijaoskonna kainestuskambris 36-aastane mees 28-aastast patrullpolitseinikku. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine

14. aprillil lõi Järvakandi alevikus Tallinna maanteel asuvas meelelahutusasutuses 28-aastane mees seal töötavat 19-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu. Lööja peeti kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

13. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et 9. aprillil viskas Märjamaa alevis Jaama tänaval 23-aastane mees oma 52-aastast ema keeva veega, millega tekitas naisele valu ja põletusjälgi.

Saaremaa

14. aprillil lõi Kuressaares Uus-Roomassaare tänaval asuva maja juures 38-aastane mees 50-aastast meest rusikatega. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.