Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus maaelu arengukava soosib väiketootjaid (2006-11-22 14:35:52)


Riigikogu infotunnis esinedes rõhutas põllumajandusminister Ester Tuiksoo uue maaelu arengukava olulisust Eesti väiketootjatele.

Ester Tuiksoo sõnul on investeeringuvajadus suur kogu põllumajandussektoris. Eesti Maaülikooli uuringust selgub, et aastatel 2007-2013 tuleb investeerida u 9,4-21,8 miljardit krooni, millest 5,8-6,5 miljardit on seotud uute nõuetega, ülejäänud aga 1990. aastatel tegemata investeeringute mõjuga. Tuiksoo sõnul on kohatu rääkida vaid väiketootjate investeeringuvajadustest.

“Need, kes räägivad väiketootjate alahindamisest, ei ole endale ilmselt selgeks teinud uue maaelu arengukava võimalusi. Nimelt on väiketootjatel juurdepääs kõigile meetmetele, samas saavad suuremad põllumajandustootjad kasutada oluliselt väiksemat arvu meetmeid, seda nii I kui III telje osas” selgitas Tuiksoo. “Suurematel ettevõtetel puudub ligipääs u neljandikule MAK-i vahenditest.”

Maaelu arengukava 2007-2013 raames saab Eesti põllumajandus ja maaelu 14,3 miljardit krooni.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.11.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.