Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Kaubamaja toidumaailmas esitletakse mahetoitu (2006-11-22 14:13:25)

22. ja 30. novembril kell 16.00-19.00 korraldab Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus arengukava „Eesti toit” raames Tallinna Kaubamaja toidumaailmas mahetoidu esitlused.

Mahepõllumajandus on iga aastaga muutunud Eestis järjest tuntumaks ja seda mitte üksnes tootjate, vaid ka tarbijate seas. Taimetoodangu Inspektsiooni viimastel andmetel on meil ligi 1200 maheettevõtet üle 70 tuhandel hektaril. Mahemaast veidi üle 80% on rohumaa, mis soodustab eelkõige loomakasvatuse arengut. Enamikus mahetaludes peetaksegi nii loomi kui tegeletakse ka taimekasvatusega.

Olgugi, et esmatootmine on arenenud suhteliselt hästi, on Eesti turul kohalikke töödeldud mahetooteid vastavate töötlemisvõimsuste puuduse tõttu veel vähe saadaval. Tarbijate üha suurenev huvi kontrollitud, GMO-vabade, kemikaalideta ning loomulikult hea maitsega mahetoidu vastu garanteerib aga turuosa kasvu. Samuti on oluline, et mahepõllumajandus on tunduvalt keskkonnasäästlikum ja mahetoidu ostmine toetab kohalikke põllumehi. Tallinnas Kaubamajas on nüüd loodud võimalus Eesti mahetoitu nii maitsta kui kaasa osta.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.11.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.