Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rekordilise linnurände kahjud jäid väikeseks (2006-11-21 08:48:12)

 

Vaatamata sellele, et tänavu sügisel rändas üle Lääne-Eesti rekordiliselt palju sookurgesid, hanesid ja laglesid, ei põhjustanud tohutu lindude tulv põllumeeste viljasaagile tavalisest suuremat kahju.

Saaremaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialisti Mari Koppel-Lepiku sõnul on tänavu sügisel teenistusele laekunud taotlusi linnukahjustuste hüvitamiseks üheksalt talunikult umbes 20 põllu kohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

«Kui muidu maksame talunikele aastas kahjude hüvitamiseks keskeltläbi 300 000–400 000 krooni, siis tänavu küünib kahjusumma vaid veidi üle 165 000 krooni,» ütles Koppel-Lepik.

Kuigi sookurgede arvukus on viimastel aastatel oluliselt kasvanud ning kasvanud on ka nende tekitatud kahjustuste osakaal, pole Koppel-Lepiku kinnitusel põllukahjustused siiski suurenenud.

«Oleme Lääne-Saaremaale Karala piirkonda, kus rändlinnud põhiliselt peatuvad ning kahju põhjustavad, rajanud sadu hektareid spetsiaalselt lagledele ja sookurgedele mõeldud heina- ja viljapõlde,» osutas ta põhjusele, miks kahjustused on vähenenud.


Allikas: www.postimees.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.