Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mida tasub meie portaalist pidevalt vaadata? (2009-07-12 00:15:01)


Interneti nõuande- ja teabeportaal Aiandus.ee (www.aiandus.ee) on suurima külastatavusega sõltumatu aiandusalane veebileht Eestis, mis on loodud 2004. aasta aprillis. Portaali eesmärgiks on võimaldada aiahuvilistel saada võimalikult palju vajalikku infot mugavalt ühest kohast kätte.

Meie portaali koguneb aina rohkem materjali, millest kiire elutempo tõttu ajapuuduses olev aiapidaja korraga üsna vähe suudab haarata. Seepärast tuletame aeg-ajalt meelde mõned rubriigid, mida siiski esmalt tasuks vaadata.

Kui portaalist on tarvis leida näiteks konkreetset teemat, firmat, tegevusala, taimesorti vms, tuleks see sõna trükkida vasakul ülanurgas olevasse valgesse otsingulahtrisse. Kui esimene peilimine tulemust ei anna, võiks kasutada sama mõiste sünonüüme.

Portaal avaldab iga päev

* aiandus-, maaelu- ja loodusteemalisi uudiseid (nõuandeartiklid, pressiteated, näitused-messid, õppepäevad, reisid, maateemaliste tele- ja raadiosaadete kava [s.h koostöösaate Aiatark eeltutvustus], aiaajakirjade ja –raamatute tutvustused, ilmateated ja -ennustused jne.
Avaleheküljel on näha korraga paarkümmend uudist. Hooajal pole aga haruldane, kui neid mõne ööpäeva jooksul vaateväljalt rohkem läbi lipsab. Seepärast tuleks klõpsata ka sõna(de)le arhiiv või vanemad uudised.
Uudiste vahel olev joon eraldab viimase ööpäeva uudised varasematest.
NB! Selle rubriigi rikastamiseks ootame lugejailt huvitavaid nähtusi Eestimaa eri paikade taimemaailmast ja muust loodusest, mida saaksime uudistes kajastada: info@aiandus.ee.


* Sündmuste ja reiside kalendris
on kuude kaupa kirjas nii kodu- kui välismaised aiandust, maaelu ja loodust puudutavad näitused, messid ja laadad, lisaks eestimaised õppepäevad, seminarid, kursused... Igal nädalal lisandub kalendrisse uusi üritusi...
NB! Need, kes oma ettevõtmisi kalendris avaldada soovivad, palume saata kiri e-aadressile info@aiandus.ee või helistada telefonil 684 5694.


* Foorumist
saab küsida erialast nõu ja leiab vastuseid paljudele aiaküsimustele: siin vastavad nii asjatundjad kui jagavad omi kogemusi aiapidajad ise. Kuna materjali poolest juba uputab, tasub enne küsimuse esitamist otsitav(ad) märksõna(d) alla otsingulahtrisse tippida. Võib-olla on vastus foorumis juba olemas.
Saame anda küsimustele täpsema vastuse, kui kirjeldad oma aiaprobleemi võimalikult põhjalikult. Näiteks mõne kahjuri või haiguse määramiseks ei piisa ühest-kahest näitajast. Sarnaseid tunnuseid võib olla mitmetel pahategijatel. Kahjurite kohta võiks loetleda järgmist: nende ligikaudne suurus, värvus, arengustaadium (röövikud, lendavad putukad, mardikad jne), kahjustuse väljendumine (lehed auklikud, leheservad näksitud, lehed roodudeni söödud, lehtedel must kirme, lehed punasekublalised jne). Mõne kasvuhäire puhul võiks mainida, millisel mullal taim kasvab, missugused on valgusolud, kuidas on lood niiskusega, millega oled väetanud jne. Taimede otsimise korral märgi kindlasti, millises maakonnas asud, nii saame soovitada lähima puukooli.


* Aedniku kalender
annab iga kuu kohta ajakohaseid soovitusi aiatöödeks.


*
Kuulutused

Siin saab avaldada ostu-müügi soovid, lisaks tööpakkumised ja -otsimised.

NB! müügikuulutused on tasulised, avaldamistingimuste kohta saab teavet: info@aiandus.ee või tel 684 5694.

Tasuta saavad avaldada Aiandus.ee lepingulised kliendid.

* Ilm
See sõna kommentaare ei vaja, mõistagi igapäevane teema. Kolmapäeviti uueneb sõltumatu nädalaprognoos, iga kuu alguses aga mitme kuu ennustus.

* Lisaks on portaalis suur hulk muid teemasid ning nii kodu- kui välismaiseid aiandusalaseid linke. 


Edukat aiandusaastat!

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.