Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügis tuli tagasi (2006-11-17 01:01:35)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 15. novembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Talvised ilmad on selleks korraks möödas. Lähipäevil on oodata suhteliselt rahulikku, valdavalt lõunatuultega ning novembri keskpaiga kohta küllaltki sooja ilma. Neljapäeval-reedel mõjutab meie ilma Põhja-Atlandi tsükloni lääneserv. Ilm on pilves selgimistega, kohati sajab veidi vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-8, rannikul iiliti 12 m/s. Öine õhutemperatuur püsib +1...+6 ning päevane +3...+10 kraadi vahel. Nädalavahetusel jääb Eesti idas tugevneva kõrgrõhkkonna ja läänepool püsiva tsükloni piirialale. Ilm on pilves selgimistega, kohati sajab veidi vihma. Lõunakaarte tuule kiirus on 3-8, pühapäeval rannikul kuni 12 m/s. Öösel tuleb 3...8 ja päeval 5...10 kraadi sooja. Esmaspäevast kolmapäevani tugevneb kõrgrõhkkonna mõju meie ilmale. Taevas on muutlikult pilves ning ilm suurema sajuta. Edela- ja lõunatuule kiirus püsib sisemaal 4-8 m/s, rannikul ulatuvad puhangud 12 m/s. Öine õhutemperatuur jääb -2...+1 kraadist sisemaal +3...+5 kraadini saartel. Päeval tuleb 2...5, rannikul kuni 8 kraadi sooja.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +3 kraadist Ida-Eestis +7 kraadini saartel, mis on normist 3 kraadi soojem. Sademeid on oodata 5 mm Ida-Eestis 10 mm-ni saartel, seda on umbes pool normist..” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.


Mitme kuu ennustused
koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist ILM
.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.