Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumis toimub neljas ümarlaud põlevkivi teemadel (2006-11-17 11:32:59)


Esmaspäeval, 20. novembril algusega kell 14 korraldab Keskkonnaministeerium neljanda põlevkiviteemalise ümarlauakohtumise, mis keskendub põlevkivi kasutamise arengukava esimesele tööversioonile. Ümarlaud toimub Reval Hotel Centrali Stuudio I saalis (Narva mnt 7c, II korrus).

"Ümarlaua peateema on põlevkivi kasutamise riikliku arengukava esimene tööversioon, mille töögrupp akadeemik Anto Raukase juhtimisel 1. novembriks valmis sai," ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep. "Arengukavas on üle 70 lehekülje ja see käsitleb nii energeetikaga seotud varem koostatud kavasid kui ka pakub välja lahendusi edaspidiseks põlevkivi kasutamiseks ja kaevandamiseks."

Arengukavast annavad ümarlaua liikmetele ülevaate Anto Raukas ja Rein Raudsep, kes ühtlasi on ka Põlevkivi kasutamise riikliku arengukava komisjoni juht.

Raukase sõnul püüdis töögrupp koostada sellise kava, mis rahuldaks kõiki huvitatud pooli. Näiteks on kuni aastani 2015 põlevkivi kaevandamise aastamahuks ette nähtud kuni 20 miljonit tonni, millest piisab nii soojuse, elektri kui ka mõõdukas mahus põlevkiviõli tootmiseks. Seejärel kaevandamismahud järk-järgult langevad ja suurenema hakkab taastuvenergia osa.

Arengukava peab väga oluliseks ka keskkonnakaitset, nähes muuhulgas ette kaevandamisõiguse andmist vaid neile ettevõtetele, kes rakendavad keskkonnahoidlikumaid tehnoloogiaid ja paremaid meetmeid kaevandatavate alade keskkonnaseisundi parendamiseks.

Raudsepa hinnangul on valminud tööversioon heaks aluseks, millest põlevkivi kaevandamise ja kasutamise tuleviku üle toimuvates aruteludes lähtuda ja määratleda ka riiklik huvi selle strateegiliselt olulise maavara puhul. "Põlevkivi on rahvuslik rikkus, mida tuleb senisest enam väärtustada ja säästlikult kasutada," rõhutas Raudsep. "Selle ressursi kaevandamist tuleb riiklikult tõhusamalt suunata."

Põlevkivi kasutamise riikliku arengukava koostamise algatas Vabariigi Valitsus tänavu suvel. Arengukava valitsusele esitamise tähtaeg on 2007. aasta 1. mai.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 17.11.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.