9.−11. veebruarini toimub Tallinnas Rahvusvaheline turismimess Tourest 2018. Maaeluminister Tarmo Tamm rõhutas oma tervituses toidu olulist rolli turismielamuse kujunemisel ning toidukultuuri hoidmisel ja kutsus kõiki külastama halli "Elamused ja maitsed", kus pakutakse häid Eestimaa maitseid.
"Eesti toidu väärtustamine ja tutvustamine on tähtis nii kohalike elanike kui ka välisturiste jaoks," rõhutas minister Tamm. Ta lisas, et töö, mida teevad turismivaldkonnas töötavad inimesed, tutvustamaks oma kodukoha toidukultuuri ja pakkumaks huvilistele kohalikke maitseid, on tunnustamist väärt. "Teie töö aitab ka Eesti inimestele meelde tuletada ja tõestada, et meie toit on huvitav ja külluslik," lisas maaeluminister.
"Eesti toit on pidevas arengus. On tähtis, et me ei unustaks, milline oli meie toit eile. See, milline ta on täna ja homme, on paljuski just teie, toidupakkujate, kujundada. See, et olete täna siin koos Eesti toidutee alal näitab, et jagate ühiseid väärtusi ja et koostöös on jõud," ütles Tarmo Tamm.
Touresti messi raames saab hallis "Elamused ja maitsed" nautida ehedat Eesti toitu Eesti toidutee võrgustikku kuuluvatelt toidupakkujatelt 12 piirkonnast üle Eesti. Teiste seas on esindatud maitsed Hiiumaalt, Peipsimaalt ja Pärnumaalt ehk Eesti aasta toidupiirkonna tiitli saanud piirkondadest.
Eesti Toidutee algatust toetab Maaeluministeerium ning Eesti Toidutee on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuuluvad Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.
Allikas: Maaeluministeeriumi 09.02.2018 pressiteade