Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Oodatakse keskkonnateo kandidaate (2006-11-16 11:59:45)


Keskkonnaministeerium kutsub kõiki loodust ja keskkonda hindavaid eraisikuid ja asutusi esitama omalt poolt kandidaate 2006. aasta keskkonnateo konkursile. Seeläbi on rahval võimalus tunnustada mõnda neile teadaolevat keskkonnasõbrilikku tegu, mis võib osutuda ka rahalise preemia vääriliseks. "Aasta keskkonnateo" auhinnafond on sarnaselt eelmistele aastatele 80 000 krooni.

Keskkonnategusid on esitatud juba 30. oktoobrist alates, viimane võimalus tegusid välja pakkuda on esmaspäeval, 20. novembril. Kandidaatide esitamise ankeet ja lisainfo on toodud Keskkonnaministeeriumi kodulehel rubriigis "Teated": http://www.envir.ee/290777. Kandideerida saavad nii üksikisikud, asutused, organisatsioonid kui ka kohalikud omavalitsused, samuti laste- ja noorteprojektidega tegelevad keskkonnasõbrad.

Kandidaadi esitaja võib olla igaüks, sealhulgas Keskkonnaministeeriumi või selle valitsusala ametnik. Lubatud on ka iseenda konkursil kandidaadiks esitamine. Keskkonnategu ei saa olla Keskkonnaministeeriumi või selle valitsemisala töötaja igapäevatöö esiletõstmine.

Traditsioonilise konkursi "Aasta keskkonnategu" eesmärgiks on tunnustada keskkonna heaks tehtud erilisi ja silmapaistvaid tegusid. Märkimisväärseteks tegudeks võib näiteks lugeda keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse valdkonnas läbiviidud projekte, kampaaniaid, üritusi või muid keskkonnasõbralikke ettevõtmisi.

Samuti on konkursi eesmärgiks tunnustada parimaid praktikaid keskkonna-alal, tõsta inimeste teadlikkust ja suunata märkama keskkonna heaks tehtavat meie ümber.

Konkursi võitja(d) selgitab välja žürii, kuhu on lisaks Keskkonnaministeeriumi esindajatele palutud ka meedia ja valitsusväliste organisatsioonide esindajad.

Sel korral toimub konkurss juba kolmandat aastat. Eelmise aasta peapreemia ja sellega kaasnenud 30 000 krooni sai Jaan Riis Looduse Omnibussi ning toredate loodusõhtute korraldamise eest. Konkursi sünniaastal, 2004. aastal sai esimese preemia ja sellega kaasnenud 25 000 krooni Laulu-ja Tantsupeo SA projekti "Las jääda ükski mets" eest. Mõlemal aastal tunnustati "Keskkonnateokese" egiidi all lastele ja noortele suunatud tegusid. Viimasel aastal anti välja ka kaks eripreemiat.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.11.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.