Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maavalla Koja üleskutse: anna allkiri hiite toetuseks (2006-11-16 06:22:15)

 

Oma pöördumises nõuab maausulisi ühendav Koda kõikide planeeringute peatamist, mis näevad ette pühapaika ehitamist või ohustavad selle puutumatust ja rahu.

 

Maavalla Koda väljendab oma avalduses veendumust, et ükskõik millise pühapaiga rikkumine puudutab iga põlisväärtustest hoolivat inimest ja on võrdsustatav rünnakuga isiku, rahvuskultuuri ja maa vastu.

 

Samuti leiavad maausulised, et Eesti seadustes ja riigi poliitikas tuleb võrdsustada põlisrahva looduslikud pühapaigad mujalt tulnud uskude pühakodadega.

 

Toetuse maausuliste üleskutsele on andnud ka mitmed tuntud muusikud. Eelmise nädala laupäeval päädis Metsatöllu kontserdisari “Koduhiite kaitseks” Tallinnas Rock cafes suurejoonelise pärimuskultuuri ja hevimuusika ühispeoga.

 

Oma järgmistel kontsertidel kõneleb rahvuslikest pühapaikadest ansambel Kukerpillid.

 

Lisaks hoitakse hiite teema hoitakse päevakorras ka kolmapäeval algaval Johansonide kontsertsarjas “Ring ümber kodumaa 2006”.

 

Maavalla Koja vanema, Ahti Kaasiku sõnul on ametnikud seni riiklikul tasandil valitsenud ükskõiksuse tõttu kooskõlastanud ehitustegevuse Paluküla ja Kunda hiiemäel, Panga hiies ja mujal.

 

Maavalla Koja üleskutsega hiite kaitseks saab ühineda koja kodulehel www.maavald.ee.

 

Allikas: www.maavald.ee  Imre Annus, Kuma raadio uudistetoimetaja

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.